Upgrade-ul la Windows 10 va fi gratuit chiar și pentru cei cu variante piratate

windows10-meniul-de-start-foto-lansare-2015Microsoft vrea să combată pirateria și va face upgrade-ul la Windows 10gratuit chiar și pentru cei ce folosesc o variantă piratată a sistemului de operare.

Odată cu lansarea Windows 10, cei de la Microsoft vor să înceapă o nouă etapă în lupta împotriva pirateriei. Spre deosebire de metodele alese de companii în mod tradițional, Microsoft a apelat în acest caz la o soluție extrem de interesantă. Se știa de ceva vreme că Windows 10 va fi disponibil sub forma unui upgrade gratuit pentru toți cei care deja dețin o licență pentru Windows 7 sau Windows 8.1. Dar cel mai nou anunț a reușit să ia prin surprindere pe toată lumea.

După cum scriu și cei de la Reuters, principala țintă în acest caz este piața din China, acolo unde se estimează că peste 75% din PC-urile cu Windows rulează o variantă piratată. Decizia fără precedent luată de Microsoft a fost anunțată în cadrul conferinței WinHEC desfășurată în orașul Shenzen în China și reprezintă o încercare evidentă de a ”reintra în contact” cu sutele de milioane de utilizatori Windows din China. ”Actualizăm toate PC-urile calificate, originale sau nu” a declarat Terry Myerson, șeful diviziei Microsoft ce se ocupă cu sistemele de operare.

Citește mai departe pe playtech.ro

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Toată gașca la Bairam | Nish

Vieti duble | Cinema Ateneu

Tot mai sus: GUESS WHO | Nish

Ateneul Național din Iași joacă în deplasare

Scrie un comentariu: