Update gratuit pentru televizoarele LG cu WebOS 1.0

lgwebostvsmart

Actualizarile software pentru televizoarele inteligente LG sunt o problema de ani de zile dar noul sistem de operare WebOS pare sa schimbe aceasta situatie. Compania a confirmat pentru CNET ca sistemul de operare WebOS 1.0 care ruleaza pe televizoarele LG produse in 2014 vor fi actualizate la versiunea 2.0, inclusiv pe modele precum 55 EC9300 OLED.

Noua versiune ” va include toate caracteristicile importante disponibile pentru modelele 2015, cum ar fi “My Chanenls” conform unui purtator de cuvant al companiei coreene. Acesta a precizat ca aspectul real al interfetei va diferi putin de aspectul de pe televizoarele produse in 2015 care vin cu WebOS 2.0 preinstalat, aceste diferente urmand sa fie stabilite in perioada urmatoare.

Cel mai important aspect al actualizarii este micsorarea timpului de raspuns. WebOS 1.0 este destul de lent, cu un lag destul de deranjant, aspect vizibil mai ales in navigarea prin meniurile sale de setari. LG afirma ca trecerea la versiunea 2.0 va micsora timpul de raspuns  “de 1,5 ori”, cu avertismentul ca aceasta cifra se poate modifica inainte de lansarea actualizarii. WebOS 2.0 va rula de cca. 3 ori mai repede pe televizoarele produse in 2015, comparativ cu televizoarele produse in 2014 care ruleaza Web OS 1.0.

Actualizarea va avea loc in a doua jumatate a anului, si se va aplica tuturor televizoarelor produse in 2014, care ruleaza WebOS 1.0, indiferent de zona sau tara.

Sistemul de operare al dispozitivelor de tip media player se actualizeza mult mai des decat cel al televizoarelor inteligente“, spune Sarah Tew, CNET. Acest anunt este un prim pas catre normalitate, insa mai este mult pana departe.

Update-urile gratuite pentru calculatoare, telefoane, console de jocuri si media playere se fac in mod regulat, de cele mai multe ori aducand caracteristici noi si o performanta imbunatatita. In ultimul an, de exemplu, Roku a adaugat Feeds si Mirroring Screen, Fire TV a adus suport Bluetooth pentru casti, iar Apple TV a adaugat Family Sharing si un pachet de aplicatii noi, inclusiv HBO Now.

media playere

Prin comparatie, televizoarele inteligente par blocate in trecut. Primesc foarte rar actualizari, lucru valabil mai ales in cazul produselor retrase din productie si care nu se mai afla la vanzare. Este posibil ca ocazional sa primiti o noua aplicatie sau rezolvarea unei erori de programare, dar odata ce ati cumparat televizorul, producatorul  nu mai depune nici un efort pentru a imbunatati  performanta sa.

Anuntul LG este o premiera, fiind prima data cand se promite un upgrade major, gratuit, disponibil si pentru modelele produse anterior si, judecand dupa reactiile utilizatorilor, este binevenit.

Am precizat gratuit deoarece rivalul Samsung ofera actualizari inca din 2013 televizoarelor sale inteligente prin intermediul Evolution Kits si a dispozitivelor OneConnect. Problema este ca acestea sunt valabile doar pentru cateva modele de top, iar pretul este situat intre 250 si 400 USD.

Pentru anul 2015, Samsung continua sa perceapa o taxa pentru privilegiul de a avea un sistem de operare la zi. Va pune in vanzare un kit care permite  anumitor modele produse in 2014 – H7150, H8000, HU 8550 si HU9000 – sa fie actualizate la noul sistem de operare lansat in 2015, Tizen OS. Pretul nu a fost anuntat oinca, dar oficialii companiei au promis ca vor reveni cu detalii.

Alti producatori de televizoare nu ofera nici o solutie de actualizare,  dar exista semne ca aceasta stare de lucruri se va schimba in curand. Sony si Sharp au adoptat, in 2015, sistemul Android TV si este posibil ca Google sa ne ofere acelasi sistem de upgrade-uri periodice, libere pe care le ofera acum pentru telefoanele si tabletele Android.

Pana atunci, media playerele sunt preferabile televizoarelor inteligente pentru ca fac aceeeasi treaba si primesc update-uri periodice, care le imbunatatesc constant performanta si caracteristicile.

Sursa: cnet.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “Update gratuit pentru televizoarele LG cu WebOS 1.0”

  1. Ada says:

    Chiar nu mi se pare OK dpdv al brand fidelity sa soliciti bani pentru updateuri. Nu faci update-uri te umpli apoi de feedback negativ de la utilizatori. Si cine poate face cel mai bun review al unui smart TV daca nu un utilizator al acestuia?

Scrie un comentariu: