Universitatea Tehnică își deschide porțile pentru elevi: experimente, prezentări interactive, secrete ale „vieții de student”

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) redeschide porțile pentru elevi, în format fizic, pentru prima dată de la începutul pandemiei. Va fi organizată o nouă ediție a evenimentului „OpenDays@TUIASI” – Porți deschise la TUIASI, într-un format dublu. Manifestările vor începe online, cu conferințe inedite pentru elevii care vor să descopere cum arată viața de student la Politehnica ieșeană.

Acestea vor avea loc zilnic de luni, 9 mai, până pe 20 mai.

Însă pentru prima dată din 2019, în weekendul cu zilele 14 – 15 mai, în fața Rectoratului TUIASI – Corpul R, vor fi amenajate mai multe spații care pot fi vizitate de elevi. Vor fi prezentate cele mai importante informații despre cele 11 facultăți ale Politehnicii ieșene, posibilitățile de angajare după terminarea studenției și cele mai interesante experimente care pot fi realizate în laboratoarele TUIASI. Vor fi organizate și concursuri pentru elevi, vor primi informații „la cald” despre viața studențească și vor avea șansa să vorbească cu studenți ai universității pentru a înțelege cât mai multe despre viața de student și despre cum pot deveni ingineri sau arhitecți de succes. Grupurile organizate vor putea să viziteze, conform unei programări, și laboratoarele facultăților.

Ediția online se va derula pe platforma Webex, cu transmitere live pe pagina de Facebook a TUIASI, și va debuta luni, 9 mai, începând cu ora 16.00, cu cele mai recente informații despre admiterea 2022 la Politehnica ieșeană. Va continua până pe 20 mai cu prezentări ale facultăților TUIASI, ale prorectoratelor universității, Societății Antreprenoriale Studențești, Centrului pentru Studii Universitare de Doctorat, Asociației studențești BEST sau Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic”, au precizat reprezentanții TUIASI.

Printre prezentările care vor fi desfășurate în mediul online se numără și „Ce înseamnă Ingineria sau Arhitectura?”, „Viitorul este electric”, „TUIASI ți-a luat un bilet de avion!”, „Plan de carieră în IT”, „Cum își aleg tinerii specializarea potrivită și care sunt diferențele dintre domeniile tehnice?”, „De ce este Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iași alegerea potrivită pentru mine?” sau „Care sunt facilitățile și atracțiile vieții de student în Campusul «Tudor Vladimirescu»?” și altele.

Accesul publicului la evenimentul online se realizează folosind datele de conectare de la fiecare sesiune. Prezentările vor putea fi urmărite live și pe pagina de Facebook a TUIASI. Mai multe informații despre fiecare eveniment în parte pot fi consultate pe siteul special dedicat evenimentului: www.opendays.tuiasi.ro, unde există și secțiuni în care sunt explicate în detaliu manifestările care vor avea loc, în special în mediul online.

În ceea ce privește manifestările care vor avea loc în format fizic în zilele de 14 și 15 mai 2022, cadrele didactice însoțitoare ale grupurilor de liceeni vor primi un „Certificat de Participare” la eveniment. Pentru înscrierea la activitățile facultăților, este recomandată programarea prin trimiterea unui mesaj la adresa de email a persoanei de contact de la facultatea/facultățile pe care doresc să le viziteze în perioada respectivă. Detaliile pot fi consultate la următorul link.

Pentru o mai ușoară orientare în campus, a fost creată o hartă a campusului academic, iar toate activitățile fizice, inclusiv vizitele în laboratoare de profil, pot fi consultate în această broșură.

INFO

opendays.tuiasi.ro

www.facebook.com/TUIasiRO

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: