Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” sărbătorește Ziua Campusului Studențesc „Tudor Vladimirescu” pe 7 iunie

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va celebra pentru prima dată Ziua Campusului „Tudor Vladimirescu”, o sărbătoare care va avea loc în fiecare an, pe data de 7 iunie. Anul acesta evenimentul este programat să aibă loc luni, de la ora 10.30, în zona din fața bisericii construite în campus.

Conducerea TUIASI a luat decizia celebrării evenimentului fiindcă în 2021 se împlinesc 200 de ani de la revoluția celui al cărui nume îl poartă campusul studențesc – Tudor Vladimirescu.

Acești 200 de ani ne oferă ocazia să sărbătorim Campusul studențesc, mai ales să putem să ne întâlnim fizic pentru a sărbători campusul. Și, după o lungă perioadă de izolare într-o lume virtuală, care încă nu s-a încheiat, cred că orice motiv pentru a ne strânge mâinile în modul real este foarte bun. Cu atât mai mult motivul de a sărbători campusul studențesc”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Au trecut aproape 55 de ani de când au început lucrările la Campusul „Tudor Vladimirescu”, unde sunt cazați studenții tuturor celor 11 facultăți al TUIASI. Primele cămine T1 – T4 au fost date în folosire în 1969, iar construcția tuturor celor 21 de cămine de astăzi s-a finalizat în 1982, când a fost finalizat căminul T19. De altfel, căminul T17, cu o capacitate de cazare, în regim normal, fără restricții sanitare, de peste 1.000 de persoane, este unul dintre cele mai mari din țară.

Suprafața campusului, de circa 14 hectare, numărul mare de cămine (21) și, implicit, numărul ridicat de locuri de cazare, plasează astăzi campusul pe locul al doilea în țară ca mărime. De altfel, construcția campusului nu s-a încheiat niciodată, lucrările ample de modernizare a căminelor, de construire sau reabilitare a spațiilor de recreere, sport, servire a mesei sau pregătire au continuat în toți acești ani”, a mai precizat rectorul TUIASI.

Acesta a explicat că, la fiecare 3-4 generații de studenți, campusul este pus într-o nouă lumină, parte a unui nou proiect major de regenerare sau reabilitare. În prezent, se lucrează la transformarea acestuia pentru a fi autonom din punct de vedere energetic, dar și pentru a reabilita spațiile verzi și a le transforma în zone de petrecere a timpului liber pentru cei peste 8.000 de tineri ce pot fi cazați acolo.

INFO

www.tuiasi.ro

www.facebook.com/TUIasiRO

www.opendays.tuiasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

5.000 de euro pentru o idee inovatoare

Studenții TUIASI construiesc o mașină de curse cu care vor participa la competiții în Italia, Olanda și Croația

Universitatea Tehnică își deschide porțile pentru elevi: experimente, prezentări interactive, secrete ale „vieții de student”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: