Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” a ramas cu titlul de Campioana

Partidele semifinale ale turneului final, avand ca miza promovarea in finala au fost sub semnul jocului spectaculos, al ratarilor exasperante dar si a unor executii tehnice de mare finete fotbalistica si au dat castig de cauza celor care au avut nervii cei mai tari.

Campionatul Universitar de Fotbal 1

Ambele partide au necesitat prelungiri in conditiile in care, fiecare din cele 4 echipe au trecut pe langa victorie in ultimele secunde ale meciului. Cea mai spectaculoasa ratare i-a apartinut jucatorului George Oprea de la Institutul Politehnic Bucuresti care a ratat la scorul de 2-1 pentru echipa sa, in ultimele secunde de joc in care adversarii, cei de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, au egalat si au trimis partida in prelungiri. Dupa mai multe erori de arbitraj, datorate si presiunii partidei, campionii en-titre, cei de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, au invins cu 8-3.

In prima semifinala, echipa Universitatii de Stiinte Agricole Iasi a invins dupa loteria penalti-urilor cu 7-6, dupa ce la sfarsitul regulamentar al partidei scorul a fost egal 3-3, mentinut si dupa prelungiri. Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, a fost o echipa ambitioasa dar prea sigura de calificarea in finala mare.

Campionatul Universitar de Fotbal 2

In finala mica a competitiei au jucat  invinsele, respectiv Institutul Politehnic Bucuresti cu Universitatea Lucian Blaga Sibiu, iar in finala mare s-au intalnit cele 2 ehipe iesene Universitatea ‚’Alexandru Ioan Cuza’’ – Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ‚”Ion Ionescu de la Brad”. Rezultatul finalei mici a fost de 4 la 3 in favoarea echipei sibiene iar rezultatul care a desemnat echipa Universitatii ‚’’Alexandru Ioan Cuza’’ Iasi campioana, a fost de 2-1 in favoarea acesteia.

Cel mai bun jucator al semifinalelor a fost de departe portarul echipei Institutului Politehnicii Bucuresti, Alexandru Croitoru, jucator care a si primit  trofeul‘’cel mai bun portar al competitiei’’. Numarul  10 al echipei Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi , Despan Andrei a primit premiul special de „cel mai bun jucator al competitiei.”

Campionatul Universitar de Fotbal 3

Golgeter-ul turneului final a fost nimeni altul decat cel care a primit aceasta titulatura si in etapa zonala din Cluj, si anume sibianul Risti Mircea.  Premiul pentru „fair-play” a fost acordat lui Negrea Cristian Andrei pentru atitudinea si prestanta avute pe parcursul competitiei.  Aflandu-ne in turneul final, s-a acordat in premiera in cadrul acestui campionat premiul pentru tinere talente. Castigatorii acestui titlu au fost desemnati gemenii Ionut si George Oprea din cadrul Politehnicii Iasi, niste jucatori exceptionali, ce au atras atentia audientei.

Opinam ca totul ar fi fost pe masura organizarii excelente a competitiei, daca si arbitajul s-ar fi ridicat la inaltimea nivelului spectacular al jocurilor.

Asociatia Student Sport a avut parte de sprijinul sponsorilor si a autoritatilor locale pentru organizarea acestui eveniment. Multumim partenerilor nostrii: Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului, Federatia Sportului Scolar si Universitar, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi, Casa de Cultura a Studentilor Iasi, Primaria Municipiului Iasi, Federatia Sportului Iesean dar si sponsorilor: Toyota, Coca Cola si Quartz Matrix.

Clasament si rezultate la Campionatul National Universitar de Fotbal

Locul I: Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi

Locul II:  Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad

Locul III:  Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Rezultatele semifinalelor si finalelor:

Semifinala 1:  Universitatea Lucian Blaga din Sibiu vs USAMV Iasi 7-6
Semifinala 2:  Universitatea Al I Cuza vs Politehnica Bucuresti 8-3
Finala mica:  Universitatea Lucian Blaga Sibiu vs Politehnica Bucuresti 4-3
Finala mare: Universitatea Al I Cuza vs USAMV Iasi 2-1

Rezultate si clasamentul meciurilor din grupe

Grupa A

Universitate Puncte Goluri date Goluri primite
Lucian Blaga Sibiu 9 17 7
Al. I. Cuza Iasi 6 13 7
Academia Tehnica Militara 0 6 17
Vest Timisoara 3 7 12

Rezultate:

Lucian Blaga Sibiu vs Academia Tehnica Militara 7-3

Vest Timisoara vs Al.I.Cuza Iasi  1-5

Academia Tehnica Militara vs Vest Timisoara 2-3

Lucian Blaga Sibiu vs Al.I.Cuza 5-1

Al.I.Cuza vs  Academia Tehnica Militara 7-1

Vest Timisoara vs Lucian Blaga Sibiu 3-5

Grupa B

Universitate Puncte Goluri date Goluri primite
Politehnica Bucuresti 7 13 9
USAMV Iasi 4 10 13
Aurel Vlaicu Arad 2 10 12
Transilvania Brasov 3 11 10

Rezultate:

Politehnica Bucuresti vs Transilvania Brasov 5-3

USAMV Iasi vs Aurel Vlaicu Arad 5-5

Transilvania Brasov vs USAMV Iasi 1-2

Politehnica Bucuresti vs Aurel Vlaicu Arad 3-3

Aurel Vlaicu Arad vs Transilvania Brasov 2-7

USAMV Iasi vs Politehnica Bucuresti 3-5

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: