Univers sonor 3D | FITPTI 2021

UNIVERS SONOR 3D (în parteneriat cu Radio România Teatrul Național Radiofonic) disponibil pe toată durata festivalului pe luceafarul-theatre.ro şi pe www.eteatru.ro

Pentru al doilea an consecutiv, Radio România susține în cadrul Festivalului Intenranțional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași o secțiune de teatru radiofonic. Intitulată „Univers sonor 3D”, anul acesta secțiunea vă propune producții realizate exclusiv în sistem binaural, de ascultat la cască.

Selecția cuprinde 10 spectacole sonore care răspund temei Festivalului prin care ofera audienței experiențe sonore 3D (tridimensionale), intermediate de tehnologia înregistrării și procesării binaurale a sunetului. Teatrul Național Radiofonic produce și dedică o secțiune specială spectacolului radiofonic binaural în cadrul festivalului internațional de teatru radiofonic Grand Prix Nova.

Cele 10 spectacole din selecție sunt produse în ultimii ani, în mare parte premiate la festivalurile internaționale de profil. Au fost incluse în selecție și două spectacole scurte realizate de artista independentă Ana-Teodora Popa, premiată la festivalul Grand Prix Nova, ca dovadă a interesului creatorilor independenți pentru genul spectacolului sonor binaural. (Oana Cristea Grigorescu)

INFO

luceafarul-theatre.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: