Unde vor calatori romanii in 2016

destinatii-turism

Litoralul românesc, Grecia şi Bulgaria vor rămâne principalele destinaţii pentru turismul de masă.  Creşteri „surpriză” pentru pensiunile din Transilvania dar şi pentru Germania, Muntenegru şi Albania.

Edelweiss Travel, touroperator român specializat pe destinaţia Austria, dar care promovează şi România, alături de alte destinaţii externe, a realizat un nou studiu privind tendinţele de călătorie ale turiştilor români pentru anul 2016.

În România, partea leului va merge tot la leu, adică pe Litoral. Acordarea de Vouchere de Vacanță, dacă va începe, va reorienta spre țărmul românesc al Mării Negre și mai mulți turiști care renunțaseră la această destinație din motive întemeiate. Prevăd o ușoară creștere și la pensiunile din Transilvania și, mai ales, în zona cetăților fortificate. Ca destinații externe, Bulgaria va ramane vedeta pentru clasa low și medium. Grecia va creşte în continuare iar turiștii români vor ”ataca” și alte zone decât cele deja consacrate în Grecia. Creșteri vor avea și Austria, Germania și, după părerea mea, Muntenegru și Albania vor primi mai mulţi turişti, raportat, evident, la cererea de anul trecut”, subliniază Florentin Mocanu, director general Edelweiss Travel.

Atentatele teroriste și imixtiunea fără precedent a ”migranților” în cultura europeană au efecte negative. Este firesc să fie pusă pe primul plan securitatea destinației. Vor fi mulți turiști care își vor schimba planul de vacanță în defavoarea Europei, dar vor fi și alții care vor merge pentru prima dată în occident, sunt de părere specialiştii de la Edelweiss Travel.

În ceea ce priveşte rezervările tip Early Booking, potrivit Edelweiss Travel, evoluția va fi mai bună decât anul trecut. Cei mai mulți turişti români și în special cei ce nu se așteaptă să primească vouchere de vacanță, vor face rezervări în sistemul Early Booking. O mică problemă va fi generată de faptul că este an electoral și mulți nu îsi vor putea programa vacanța cu prea mult timp înainte.

Ca tipuri de pachete turistice, pentru vară pe locul I vor fi, ca de obicei, sejururile în zone litorale. Vor fi solicitate și circuite culturale în Europa, croaziere, sejururi în zona Alpilor și sejururi în Țările Nordice.

Mă aștept la o creștere a cererii și pe emisfera sudică, în special pentru America de Sud”, subliniază Florentin Mocanu. Privind anul 2016, acesta completează: “Aș vrea să fie schimbări în bine. Sper să dispară nemulțumirile inventate și cererile aberante. Sper să înceapă să se înțeleagă că agentul de turism nu face o muncă ușoară în favoarea turistului și trebuie răsplătit pentru asta. Sper să dispară ideea de a organiza adevărate licitații pentru 1 euro, sper să nu se mai dea informații false la întoarcere. De asemenea, aș vrea ca atunci când nu găsesc la fața locului ceea ce au rezervat pe platforme on line să semnaleze acest lucru. Platformele au, în general, comisioane mai mari decât agențiile de turism si trebuie să aibă aceeași responsabilitate în fața turiștilor”.

Edelweiss Travel consideră că principala provocare a anului trecut a fost valul mare de anulări cauzate de atentatele teroriste. Pentru 2016, marea provocare va fi ca agenţiile de turism să reușească să convingă turiștii panicaţi că măsurile suplimentare de securitate le oferă condiții sigure de călătorie.

Iată cum arată topurile preferinţelor turiştilor români în funcţie de destinaţii şi de tipurile de pachete turistice, estimate de către specialiştii Edelweiss Travel:

Plajă:

  • 1. România; 2. Grecia și Bulgaria; 3. Turcia; 4. Muntenegru și Croația; 5 Albania și alte destinații.

Circuite:

  • 1. Europa occidentală; 2. Țările Nordice; 3. Asia Mică (Turcia); 4. Extremul Orient; 5. Țările Baltice.

Destinaţii exotice:

  • 1. Thailanda; 2. Caraibe (Cuba, Republica Dominicană, Mexic); 3. Oceania.

INFO

www.edelweiss-travel.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: