Unde asezam masina de spalat rufe (FOTO)

Daca locuiesti intr-un apartament de bloc mic, in mod sigur vei intimpina probleme atunci cind trebuie sa gasesti un loc potrivit pentru masina de spalat rufe. Dar nu trebuie sa iti faci griji! Solutii exista.

In baie. Valorificarea la maximum a spatiului este foarte importanta intr-o baie de mici dimensiuni. O solutie eficienta poate fi camuflarea masinii de spalat intr-un corp de mobilier prevazut in partea superioara cu rafturi de depozitare, in care poti pastra prosoapele sau produsele de ingrijire personala.

 

masina_de_spalat in baie

Valorificarea la maximum a spatiului este foarte importanta intr-o baie de mici dimensiuni.

In debara. Daca in imediata apropiere a baii exista o debara, atunci aceasta poate deveni locul ideal pentru amplasarea masinii de spalat rufe, avind in vedere ca racordurile se fac prin perete.

Alte incaperi. Pentru cei care locuiesc in apartamente foarte mici, de tipul garsonierelor, o alternativa la baie si bucatarie este chiar camera de zi. Masina de spalat poate fi incorporata intr-un corp de mobilier astfel incit sa nu fie la vedere.

 

masina_de_spalat -in camera de zi

Masina de spalat poate fi incorporata intr-un corp de mobilier astfel incit sa nu fie la vedere.

Improvizeaza o spalatorie. Daca locuiesti la casa si detii mai multe camere, transforma una dintre incaperile mai mici in spalatorie. Aici poti amplasa masina de spalat, uscatorul de rufe, masa de calcat si, de ce nu, rafturi pentru depozitarea hainelor. Avantajul este evident: spalarea, uscarea si calcarea rufelor se vor desfasura intr-un singur loc.

 

masina_de_spalat - in debara

Daca locuiesti la casa si detii mai multe camere, transforma una dintre incaperile mai mici in spalatorie.

Nisa in perete. Daca vrei sa amplasezi masina de spalat in sala de baie, iar aceasta este prea mica, gindeste-te in ce masura poate fi creata o nisa in perete pentru a o integra in ea. Astfel, spatiul propriu-zis al baii ramine liber si poate fi utilizat in alte scopuri, cum ar fi cel de depozitare.

 

masina de spalat - nisa in perete

Cu o nisa, spatiul baii ramine liber si poate fi utilizat in alte scopuri.

In bucatarie. Chiar daca ai inradacinata ideea ca masina de spalat rufe trebuie sa stea in baie, totusi, atunci cind spatiul nu iti permite sa o amplasezi aici, trebuie sa gasesti alte variante. De exemplu, o poti incastra in mobilierul de bucatarie. Vei vedea ca este o solutie avantajoasa din mai multe puncte de vedere. In primul rind, nu vei aglomera baia, si asa mica, iar spatiul ramas il vei utiliza in alte scopuri. In bucatarie, masina nu este doar mascata, ci si protejata. Comparativ cu baia (este stiut faptul ca multe bai de bloc nu beneficiaza de fereastra), bucataria are o umiditate constanta si o ventilatie mai buna. Daca nu iti place ca masina de spalat sa fie la vedere sau daca aceasta contrasteaza cromatic cu restul elementelor din decor, poti recurge la doua solutii: fie sa o incastrezi complet in mobilier, avind acces la ea prin deschiderea usii de la dulapul mobilei, fie sa o vopsesti in aceeasi nuanta cu mobilierul sau sa o „decorezi” cu stickere.

 

masina_de_spalat - in bucatarie

Comparativ cu baia (este stiut faptul ca multe bai de bloc nu beneficiaza de fereastra), bucataria are o umiditate constanta si o ventilatie mai buna.

In cazul in care ai decis ca masina de spalat va sta in bucatarie, iti recomandam sa o pozitionezi in vecinatatea chiuvetei, pentru a face in masca acesteia racordarea la sursa de apa, dar si pentru a folosi scurgerea chiuvetei pentru evacuarea apei reziduale. Atentie! Este chiar recomandat sa amplasezi masina de spalat in bucatarie, insa in nici un caz linga aragaz. (Sursa: Elena Virlan – casamea.ro )

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

2 comentarii la “Unde asezam masina de spalat rufe (FOTO)”

    1. admin says:

      La finalul articolului este precizata sursa acestuia.

Scrie un comentariu: