Unchiul Vanea | Teatrul National Iasi

 

Teatrul National Iasi va invita la spectacolul ”Unchiul Vanea”, de A.P. Cehov, spectacol in regia lui Claudiu Goga.

  • sambata, 7 mai 2022, ora 19:00 – Sala Mare a Teatrului National Iasi.

Autor: A.P. Cehov. Regia: Claudiu Goga. Scenografia: Corina Gramoșteanu. Distribuția:  Teodor Corban, Ada Lupu, Petronela Grigorescu, Mihaela Arsenescu Werner, Constantin Pușcașu, Cosmin Maxim, Doru Aftanasiu, Pușa Darie.

„Unchiul Vanea” 2020 nu mai poate fi la fel cu „Unchiul Vanea” 2019. Am vrut să montez „Unchiul Vanea” anul trecut. 2019. Ar fi fost un spectacol despre dragoste ( despre multe feluri de dragoste, așa cum sunt toate piesele mari cehoviene). Ar fi fost un spectacol despre ratare (despre mai multe feluri de ratare) Ar fi fost un spectacol despre arta de a trăi și despre incredibila dificultate a omului de a deprinde această artă. Ar fi fost un spectacol despre condiția umană supusă unei paradigme înspăimântător de crude – viața e fundamental nedreaptă. Ar fi fost un spectacol despre moarte, un anume fel de moarte, poate cel mai îngrozitor – moartea sufletească, moartea dusă pe picioare, moartea care face ca viața să nu mai fie un dar de la Dumnezeu ci o povară îngrozitoare. Ar fi fost un spectacol crud și lucid ca doctorul Cehov.Ar fi fost în mod paradoxal un spectacol închinat vieții și celebrării ei. Ar fi trebuit ca văzând atâtea moduri de a îndura viața, (așa cum fac Vanea, Sonia, Astrov, Serebreakov, Telegin, Maria Vasilievna, Marina sau Elena Andeevna) să medităm la celebrarea vieții și să ne propunem un lucru destul de complicat și simplu în același timp: să trăim.

Am montat „Unchiul Vanea” anul acesta. 2020. Dar spectacolul nu mai putea fi la fel. Este un spectacol despre toate cele de mai sus dar și despre… altceva. Nu mai este doar un imn închinat vieții omului. Este și un imn închinat vieții Teatrului. Pentru că astăzi, Spectacolul de Teatru nu mai începe cu ridicarea cortinei, ci cu ridicarea măștilor sanitare de pe fețele actorilor. Pentru că astăzi, Spectacolul de Teatru nu se mai termină cu lăsarea cortinei, ci cu lăsarea măștilor sanitare peste fețele actorilor. Pentru că astăzi (și) Teatrul este la A.T.I. Și dacă veniți în sala de spectacol, cu măștile sanitare pe față, și dacă actorii joacă riscând ( fară măști sanitare pe față), înseamnă că dumneavoastră publicul și noi, oamenii de teatru, nu facem decât să luptăm împreună pentru a opri moartea Teatrului.

P.S.1. Teatrul online nu este Teatrul.

P.S.2. Așa-zisa „nouă normalitate” nu ne consideră „esențiali” (nu că „vechea normalitate” ar fi făcut-o). De aceea, poate mai mult ca niciodată, cuvintele Soniei din ultimul monolog al spectacolului „ Trebuie să trăim” le dedicăm tuturor celor care fac, iubesc și merg la Teatru. Claudiu Goga

BILETE

Pret bilet: 35-66 lei. Puteți achiziționa bilete: Online de pe – www.myticket.ro,  de la AGENȚIA TEATRALĂ (str. Stefan cel Mare nr. 4, langa BCR, tel. 0232-255999), program: 12.00– 17.00, luni, marți, joi, vineri, sâmbătă, duminică miercuri: închis si de la casele de bilete ale sălilor de spectacol, cu o jumătate de oră înaintea reprezentației.

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI,
Fondat în 1840

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18, Iaşi,

E-mailtniasi@yahoo.com

Web: www.teatrulnationaliasi.ro

FB: www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: