Un submarin steampunk in centrul Clujului (GALERIE FOTO)

engine-rum-640

In martie 2014, The 6th-Sense Interiors a venit cu ideea realizarii unei pub tematic, menit sa reconstruiasca interiorul unui submarin pentru unul dintre clientii sai. Forma de bolta a plafonului precum si spatiul in forma de vagon impartit in doua camere parea perfect pentru acest tip de abordare.

Aceeasi designeri creasera cu un an in urma, pentru acelasi client, design-ul unui bar cu tematica desprinsa din scrierile lui H.G. Wells – Joben Bistro. Respectiva creatie a aparut pe boredpanda.com,  intr-un top mondial  al celor mai creative abordari de design pentru baruri si restaurante, alaturi de Bicycle Bar din Bucuresti.

Pub-ul ”Submarine” din centrul Clujului, in forma sa finala este format din doua incaperi, una mare si una mica, fiecare cu propriul bar adaptat dimensiunii camerei, la care se adauga un stand mic. Pub-ul este conceput in stil industrial, cu caracteristici steampunk. In acord cu ideea conceptului designul include diverse detalii,  intalnite in interiorul oricarui submarin: panouri de control , periscoape, tevi vizibile, usi metalice cu nituri, torpile, radare etc.

Pub-ul s-a deschis in mai 2015, la un an si doua luni de la demararea primelor discutii. Este deschis în fiecare zi, in intervalul orar 16.00- 05.00.

Steampunk (din engleză steam – abur și punk – conflict, protest) este un subgen al științifico-fantasticului și ficțiunii speculative. Lucrările încadrate în acest subgen, modelează o lume imaginară care și-a însușit cu desăvârșire utilizarea mașinilor cu abur. Stilistic subgenul este plasat in epoca victoriană engleză, dominat de numeroase invenții asemănătoare cu cele descrise în romanele lui H. G. Wells și Jules Verne. ro.wikipedia.org

Mintile creative din spatele 6th-Sense sunt: Zoltan Zelenyak- absolvent al Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca, Sectia Arte decorative si Design (2003) si Alexandru Tohotan – absolvent al Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca, Sectia Arte decorative si Design (2003).

“Al saselea simt” – creativitatea – este atu-ul nostru, pe care l-am transformat in criteriu de baza. Alaturi de el, functionalitatea si capacitatea de a construi un spatiu ergonomic sunt criteriile dupa care ne ghidam. 6sense.ro

Sursa: boredpanda.com, 6sense.ro, Facebook.com/Submarine

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: