Un star în devenire al muzicii clasice vine la Bucuresti

Considerat de critica muzicală și în egală măsură de publicul care l-a aplaudat deja pe mari scene ale lumii, un star în devenire al muzicii clasice, violonistul Emmanuel Tjeknavorian vine la București!

La invitația Filarmonicii George Enescu, tânărul și carismaticul interpret va fi prezent pe scena Ateneului Român, pe 3 si 4 mai 2018, când va fi solistul Concertului pentru vioară și orchestră de Sibelius, sub bagheta lui Horia Andreescu. Tjeknavorian a obținut la cea mai recentă ediţie a Concursului Internaţional Jean Sibelius din Helsinki, premiul pentru cea mai bună interpretare a acestui concert.

‘’Emmanuel Tjeknavorian a prezentat un program solo de o viruozitate care te face să lăcrimezi’’ (New York Times)

‘’Un accent de heavy- metal: dincolo de cît de bine sună, te uluiește pur și simplu, nemaivorbind de execuția sa sclipitoare’’ (Spiegel online)

Tot pe scena Ateneului va susține un recital, pe 5 mai 2018, împreună cu pianista Cătălina Butcaru, cu sonate de Janacek, Brahms si Strauss.

După prezența la București, anul acesta Emmanuel Tjeknavorian este invitat să cânte cu Deutsche Symphonie Orchester Berlin, cu Filarmonica din Sankt Petersburg şi cu Filarmonica della Scala.

Pentru stagiunea 2017-2018, a fost ales să participe în seria de concerte Rising Stars al European Concert Hall Organisation. De asemenea, a primit premiul Lotto Förderpreis al Rheingau Musik Festival 2018.

Emmanuel Tjeknavorian cântă pe o vioară Antonio Stradivari, Cremona, 1698.

INFO

Ateneul Roman

Str.Franklin nr.1-3, sector 1, București

www.fge.org.ro

PE ACEEASI TEMA:

Folk in gradina: Cezar Popescu și Cristi Corcioveanu

Luna Amara LIVE @RocknRolla

Stanker & B.P.C @RocknRolla

Fratelli On AIR|Live: The Mono Jacks si Fameless

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Seara cu antreprenori – Paul Padurariu

Cinema Ateneu: 22-24 iunie 2018

Germana de vacanta

Biblioteca de vacanță – Filiala „Ion Creangă”

Scrie un comentariu: