Un pedagog de scoala noua | Teatrul Luceafarul Iasi

La sala mare a Teatrului Luceafărul, copii, tineri și adulți se vor putea delecta cu un nou spectacol creat de echipa artistică a instituției – UN PEDAGOG DE ȘCOALĂ NOUĂ.

  • luni, 31 mai 2021, ora 11.00, sala mare – Teatrul Luceafarul Iasi

Creația are la bază un scenariu imaginat de Constantin Brehnescu, care pune-n legătură fragmente din „Momente și schițe” de I.L. Caragiale. Textul de spectacol este articulat în jurul ideii de școală, elev, profesor, din vremea scriitorului și din vremea noastră. Actualitatea subiectului pare să nu sufere de trecerea timpului, multe similitudini existînd între lumea din timpul lui Caragiale și acesta al nostru.

Regizorul Constantin Brehnescu, realizatorul spectacolului, precizează că “Încercăm să dăm viață pe această scenă cîtorva din schițele și momentele lui I.L.Caragiale, din cele care descriu un anumit fel de a face educație. Evident, nu putea să lipsească din «insectarul» respectiv un personaj ca Marius Chicoș Rostoganu. Sau ca mamițica din «O vizită», a cărei iubire maternă, potențată până la idolatrizare, duce la răsfăț. Și a Damei din «Bubico», care-și transferă în mod exagerat sentimentele materne asupra animalului de companie. Nu mă îndoiesc că Nenea Iancu a cunoscut învățători fără conștiința răspunderii, care-și făceau un principiu pedagogic din favoritism, și a cărui întruchipare a dus la crearea celebrului ”Pedagog Absolut”. Aștept cu nerăbdare impactul acestor personaje, create cu talent de către actorii teatrului, asupra tînărului spectator de azi.

Din echipa de realizatori mai fac parte Viorica Perju (scenografie), Cristina Todi (coregrafie), Radu Ștefan (ilustrație muzicală). În distribuție, îi veți revedea pe actorii Cătălin Cucu, Claudiu Gălățeanu, Viorel Vârlan, Doina Iarcuczewicz, Cristian Gheorghiu, Gabriela Andrei, Beatrice Volbea, Paul Sobolevschi, Gigi Șfaițer, Camelia Dilbea, Dragoș Maftei, Raluca Pintilie, Gabriel Lazăr, Ionela Arvinte, Liliana Mavriș Vârlan, Iulia Deloiu-Trif, Aurelian Diaconu.

Noul proiect își propune să readucă în atenție cîteva dintre scrierile clasicului Caragiale referitoare la o temă mereu actuală, aceea a sistemului de învățămînt, suplimentînd ironia acidă a scriitorului cu alte mijloace, specifice artei teatrale.

BILETE

Pret bilet: 12  lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi
Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: