Un nou curs la Ateneu: “JURNALISM, MOBILE JOURNALISM SI OPERATOR TV”

Ateneul-tatarasi-iasi

Ateneul din Iași va găzdui un nou curs „ JURNALISM, MOBILE JOURNALISM SI OPERATOR TV”  susținut de către realizatoarele TVR Iași Carmen Scutariu (jurnalist) și Maria Florea (jurnalist senior), în perioada 4 martie – 29 aprilie, în fiecare vineri, de la ora 16.00 la ora 18.00 în Sala Mică .

Autorii cursului își propun inițierea participanților în profesiunea de jurnalist audiovizual. Cursul este gândit ca o incursiune în lumea de „dincolo de sticlă” , astfel încât cursanții să devină consumatori avizaţi de produse media şi să aleagă responsabil „modele” promovate acum în presă. Cea mai mare parte a cursului va fi axată pe practică, participanții având posibilitatea să învețe să folosească o cameră video profesională, regulile tehnice de filmare și să utilizeze telefoanele mobile și gadgeturile în mobile journalism și social media. În plus, vor învăţa în ce constă și cum se manifestă violența simbolică în audiovizual și se vor familiariza cu regulile impuse televiziunile de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

În cadrul cursului va avea o întâlnire cu un reprezentant de marcă al presei din România.  Abordarea originală, desfăşurarea orelor în spaţii neconveţionale și practica supravegheată pe teren reprezintă atuurile atelierelor. Organizatorii vor pune la dispoziţia cursanţilor camere video şi sisteme de editare online pe care vor lucra şi vor învăţa să le utilizeze, acesta fiind primul pas spre ceea ce presupune să fii videojurnalist. Mai mult, se vor face cursuri de iniţiere în mobile-journalism, un nou concept occidental de a face presă, care prinde teren şi în ţara noastră.

Indiferent de motivaţia interioară a fiecăruia, programa cursului oferă generoase posibilităţi participanților de a-şi descoperi poate noi pasiuni sau chiar noi posibilităţi de a-şi construi o carieră Materialele didactice, programul de editare, laptopul, microfonul, trepiedul şi camera de filmare sunt asigurate de organizatorii clubului de mass-media.

INSCRIERE

Taxa: 120 de lei/lună/participant. Numărul de participanți: 16 – 20 de persoane, indiferent de vârstă, gen sau pregătire profesională. Înscrierile se fac la secretariatul Ateneului, de luni până vineri, între orele 10 – 16.30. Cei interesați pot suna la secretariatul Ateneului, la numarul de telefon 0332.261.846.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: