Un nou corp de cladire la Scoala Varlaam Mitropolitul

Astazi, 16 septembrie 2013, la ora 9:00, Scoala Varlaam Mitropolitul si-a deschis portile pentru a intampina pe cei 87 de elevi ai scolii alaturi de familile lor la festivitatea de incepere a anului scolar 2013 – 2014.

Acest moment de inalta inseamnatate pentru echipa scolii s-a desfasurat in prezenta Inaltpreasfintitului Teofan – Mitropolitul Moldovei, a parintelui  Hrisostom Radasanu – Consilier pentru sectorul Educatiei al Mitropoliei, a domnului Ioan Nani – Director General Antibiotice SA Iasi, a maicilor colaboratoare de la “Centrul de Consiliere si Formare Sfintii Arhangeli Mihail si Gavriil”, a colaboratorilor si sustinatorilor Fundatiei Varlaam, sub umbrela careia scoala isi desfasoara activitatea.

Toti cei prezenti in aceasta zi au luat parte la o ceremonie de aproximativ 30 de minute, in care IPS Teofan a rostit o rugaciune de binecuvantare a anului scolar, la finalul careia invatatoarele i-au insotit pe copii in salile de curs unde au inceput programul normal al primei zile de scoala! In anul 2013 – 2014, cursurile Scolii Varlaam sunt urmate de 87 de copii care studiaza in clase incepand cu  pregatitoare pana in clasa a patra!

Ziua de 16 septembrie este o zi semnificativa pentru Scoala Mitropoliei si pentru motivul ca astazi a fost inaugurat parterul noului corp de cladire al scolii, in care vor functiona inca din acest an doua clase (a treia si a patra) urmand ca de anul viitor acolo sa functioneze Gimnaziul Scolii Varlaam Mitropolitul. Inscrierile pentru clasa pregatitoare 2014 si pentru clasa a cincea incep de la 1 Octombrie. Toti cei care doresc informatii suplimentare despre inscrierea in aceste clase sunt invitati sa viziteze scoala in Lascar Catargi 33 sau sa sune la 0727.377.334 .

Cu ocazia inaugurarii corpului de cladire in care va functiona gimnaziul, IPS Teofan declara:“Scoala Varlaam Mitropolitul este expresia vie a faptului ca Biserica si Familia se pot implica luminos si coerent in actul educational. De aceea ne dorim continuarea acestui model la nivel gimnazial si de aceea Biserica investeste cu încredere aceasta initiativa.

Pr. Hrisostom Radasanu, Consilier sector Educatie in cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei: “Scoala Varlaam Mitroplitul isi va deschide portile gimnaziului in anul 2014 ca implinire a doua datorii. Cea dintai fata de gandul de a avea sub patronajul Bisericii un model de educatie sanatoasa si vie in Domnul, apoi fata de copiii si parintii lor care isi doresc sa continue experienta pozitiva din anii scolii primare la Varlaam Mitropolitul.

Fundaţia Varlaam Mitropolitul coordonează două  instituţii de învăţământ în Iaşi şi educă aproximativ 200 de copii şi părinţii lor prin: Şcoala Varlaam clasele 1-4 – www.scoalavarlaam.ro, Grădiniţa Buna Vestire – www.gradinitabunavestire.ro.  Valorile Fundaţiei Varlaam sunt: Credinţa, Iubirea (dragoste de frumos, respect pentru om/diversitate, familie, bucurie, adevăr), Discernământ (gândire critică şi creativă, deschidere către cunoaştere), Excelenţă şi responsabilitate. (în parteneriat cu Şcoala, Familia şi Comunitatea).

INFO

www.scoalavarlaam.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: