Un nou atelier DICE la Palatul Culturii din Iași: „Sunetul sărbătorilor”

În luna decembrie, echipa Atelierelor DICE din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași derulează o nouă serie de ateliere, sub genericul „Sunetul sărbătorilor”.

Conceput în strânsă legătură cu tematica expoziției „Datini și obiceiuri de iarnă. Recuzită din patrimoniul Muzeului Etnografic al Moldovei”, deschisă la Palatul Culturii din Iași în perioada 7 decembrie 2021 – 16 ianuarie 2022, atelierul își propune să aducă în atenția copiilor atmosfera sărbătorilor de iarnă din satul românesc de altădată.

Pe parcursul a aproximativ 90 de minute, participanții vor vizita expoziția „Datini și obiceiuri de iarnă”, apoi vor picta câte un clopoțel de ceramică în Sala de Educație Muzeală de la Palatul Culturii. Biletul costă 20 lei/ persoană (prețul include vizita în muzeu și toate materialele necesare).

La cerere, atelierele pot fi programate până la finalul lunii decembrie, de marți până vineri, de la orele 10.00 și 13.00, la tel. 0232 275 979 (interior 116), pe e-mail, la adresa ateliereledice@palatulculturii.ro sau prin mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte.

Participarea se face respectând normele în vigoare la data desfășurării evenimentului, accesul fiind permis în limita locurilor disponibile.

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

Webwww.palatulculturii.ro

FBwww.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

Instagram: palatulculturii_iasi

YouTubePalatul Culturii

PE ACEEASI TEMA:

Expoziția „Citadela Naivilor. Costică Onuţă şi Paula Iacob”

Aniversare la Muzeul „Poni-Cernătescu” – 30 de ani de la deschiderea pentru public

Expoziţia foto-documentară „Cinematografia românească în anii ’60 – ’70” deschisă la Palatul Culturii

Expoziția „Ecleraj. Obiecte şi sisteme de iluminat, din Preistorie până în Epoca Modernă”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Comedy Night | Dead Soldier

Tur ghidat cu Tudor Pătrașcu | Bordeline Art Space

Catan Social Night | Arte Cafe

Clubul Lunaticilor – Ajunul Anului Nou

Scrie un comentariu: