”Un milion de stele” – campanie de sensibilizare si strangere de fonduri

un-milion-de-stele

„Un milion de stele” reprezintă un eveniment cu tradiție în alte țări ale lumii, în România fiind organizat pentru prima dată de asociația „Centrul Diecezan Caritas Iași” in anul 2007. În fiecare an campania este organizată având o temă specifică, obiectivele acesteia fiind de promovare a solidarității dintre oameni și de manifestare a dorinței acestora pentru consolidarea unei societăți incluzive și drepte.

În timpul evenimentului, în semn simbolic, se aprind lumânări, fiecare lumânare aprinsă reprezentând o declarație de solidaritate din partea participanților sau o persoană aflată în nevoie.

Organizată anul acesta sub sloganul „Aprinde o stea pentru comunitatea ta!” campania se va desfășura în 14 localități în regiunea Moldovei: Iași – Palas Iași, Iugani, com. Mircești, Răchiteni, Hălăucești, Săveni, com Gropnița, Bacău, Onești, Satu Nou, Dămienești, Suceava, Huși, Roman,  Săbăoani, Piatra Neamț.

Scopul evenimentului este de a sensibiliza membrii comunității pentru a-și manifesta  solidaritatea față de cei nevoiași. Fondurile obținute în cadrul acestei campanii vor fi direcționate către programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”, care asigură asistenţă socială şi îngrijire socio-medicală pentru 1500 de persoane vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu, prin intermediul celor 15 puncte de lucru.

În decursul anului 2013, echipa de îngrijire la domiciliu, formată din 58 de angajaţi împreună cu voluntarii programului, a asistat la domiciliu un număr de 1406 persoane, cărora li s-au oferit UN MILION DE MOTIVE de mai bine:

  • 438.165 servicii medicale,
  • 84.521 îngrijiri de bază,
  • 92.109 servicii comunitare
  • 385.205 zâmbete și alinare

Pentru mai multe informații referitoare la această campanie vă stam la dispoziție la numărul de telefon 0232/210085, adresa de email: contact@caritas-iasi.ro, persoană de contact – Maftei Anca – coordonator programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”.

INFO

Centrul Diecezan Caritas

Str. Sărărie 134, Iaşi, Romania

Tel: 0232/210085

Fax: 0232/217998

E-mail: contact@caritas-iasi.ro

www.caritas-iasi.ro

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: