Un milion de stele 2015

un-milion-de-stele

Centrul Diecezan Caritas Iași are onoarea de a vă invita la evenimentul Un Milion de Stele, ediția 2015, vineri, 16 octombrie, ora 18:00 la Ansamblul Urbanistic Palas Iași, în zona Patinoarului.

Cel mai amplu gest de solidaritate din România are loc simultan în 54 de localități din România. Prin organizarea acestei acțiuni de solidaritate, organizatorii s-au asociat încă din anul 2009 acțiunilor similare din Europa, cu scopul de a sensibiliza cetățenii și de a-i îndemna să fie solidari cu persoanele care trăiesc în sărăcie și care sunt excluse social. A aprinde o lumânare într-un spațiu public, în cadrul evenimentului, reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate.

Anul acesta, organizațiile Caritas din România solicită Guvernului României să crească cu 0,3% pe an din PIB până în 2020 bugetul pentru servicii sociale. ONGurile din România se luptă anual pentru a asigura bugetele necesare furnizării de servicii care susțin persoanele vulnerabile, iar lipsa finanțării constante din bugetul de stat afectează peste 2.500.000 de cetățeni din România aflați în dificultate.

Confederația Caritas România și organizaţiile membre, vă invită să susțineți petiția pentru creșterea finanțării serviciilor sociale din fonduri publice la www.petitieonline.com sau la fața locului, în ziua evenimentului, pe 16 octombrie la ora 18.00.

Evenimentul de advocacy şi strângere de fonduri Un Milion de Stele, ediția 2015 este susținut în 54 de localități din România simultan, în aceeași zi și la aceeași oră.

INFO

www.unmiliondestele.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: