”Un martisor pentru un zimbet”, o campanie in sprijinul copiilor cu dizabilitati

afis-un-martisor-pentru-un-zambet
Fundatia Star of Hope a lansat campania “Un Martisor pentru un Zimbet!”, care vizeaza sustinerea copiilor cu dizabilitati. La standul instalat de Fundatia Star of Hope in Iulius Mall, la etajul al doilea (vizavi de Libraria Carturesti) copiii cu sindrom Down, autism si paralizie cerebrala au lucrat timp de doua ore martisoare si felicitari.

Am descoperit Fundatia Star of Hope de aproape 10 ani, iar de atunci viata mea si a fetitei mele s-a schimbat. Am fost mereu sub indrumarea unor profesionisti care ne-au ajutat sa o integram pe Veronica in toate activitatile noastre. Sint bucuroasa sa pot fi la aceasta actiune si sa sustin cauza acestei campanii. Observ, cu parere de rau, ca, intr-o comunitate cum este orasul Iasi, oamenii care au posibilitate financiara se implica prea putin in sustinerea actiunilor de acest gen!“, a spus mama unei fetite cu sindrom Down.

Martisoarele si felicitarile realizate de copiii cu dizabilitati implicati in campanie vor fi comercializate, alaturi de cele donate, in scopul stringerii de fonduri pentru sustinerea unor servicii de terapie recuperatorie.  Copiii cu autism, sindrom Down si paralizie cerebrala au mare nevoie de  terapie recuperatorie, pentru a fi integrati in societate. La Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Sperantei” Iasi, al Fundatiei Star of Hope, ei pot beneficia de sedinte de terapie individuala, de grup, de socializare sau ocupationala. Parintii pot urma cursuri de instruire, iar cadrele didactice pot invata diferite metode de lucru pentru copiii cu dizabilitati. Anul trecut,  90 de copii au beneficiat de terapie, 95 de parinti au primit sprijin si consiliere, in timp ce 150 de cadre didactice au fost instruite de echipa de specialisti a Fundatiei Star of Hope.

Iesenii care doresc sa sprijine acordarea acestor servicii pot dona diferite sume in schimbul unor obiecte confectionate de copiii beneficiari. „Pina pe 8 martie, cetatenii orasului Iasi sint invitati sa viziteze standul Fundatiei Star of Hope si sa cumpere martisoare si felicitari realizate de copiii cu dizabilitati! In felul acesta vom oferi acestor copii sansa de a beneficia de activitatile de terapie recuperatorie necesare pentru accesul la o viata normala!“, a precizat Aurora Vatamaniuc, managerul fundatiei. De asemenea, la acelasi stand se pot completa fise tip pentru donarea a 2% din impozitul pe venit in contul fundatiei.

Fundatia Star of Hope Romania este o organizaţie neguvernamentala romanească, infiintata in anul 1998 cu sediul central la Iasi. Misiunea fundatiei este de a imbunatati calitatea vietii copiilor aflati in dificultate in special a copiilor cu dizabilitati. Fundatia a infiintat si sustine 4 Centre de Zi pentru copii cu dizabilitati si 2 Centre de Zi pentru copii cu risc de abandon scolar si familial.

Autor: Loredana OPREA, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: