Un loc unic pentru elevii din Iași: Clubul de robotică Robotix

club robotica 1

Între copii și roboți atracția e una firească. Cel mai bine se simte acest lucru la Clubul Robotix deschis în  spațiul generos al noului sediu al Şcolii Gimnaziale Internaţionale Spectrum din Iași. Clubul Robotix , lansat la începutul acestui an, își propune să inițieze elevii în tainele IT-ului. La acest club pot participa elevi de la toate școlile din Iași, cursurile fiind gratuite.

Cum era și firesc, elevii sunt foarte încântaţi de  această idee si participă cu mult drag şi interes la toate activităţile clubului.

Vin la acest club pentru ca ma simt foarte bine aici. Roboţii pe care îi construim fac foarte multe lucruri, sunt impresionanţi şi e folositor să vedem cum putem face ceva să ajutăm pe viitor oamenii şi mai ales persoanele cu dizabilităţi, crede Tudor Ioan Gheorghiţă, un elev pasionat de activitatea de la club.

Matrescu Matei este un alt elev pasionat de roboți: “Roboţii sunt pasiunea mea. Învăţ aici cum să construiesc şi să programez roboţi. Clubul ne ajută să ne decidem în alegerea unei meserii pe viitor, cum ar fi construcţiile de maşini”.

Nu doar copiii sunt încântați de Clubul de robotică deschis la Școala Spectrum Iași.

,,IT-ul înseamnă  mai mult decât tablete și jocuri pe calculator. Contează să învățăm ce stă în spatele acestor programe și să știm cum să le construim noi. Îmi place ideea acestui club care este unic în Iași și care oferă nete avantaje în abordarea într-o manieră ludică și interesantă a acestei discipline”, consideră  doamna Maria Dumitru, cadru didactic universitar și mama a unui copil înscris la Clubul Robotix.

Managerul Școlii Spectrum Iași, Bedirhan Altun crede că prin participarea la acest club, ,,elevii vor învăța un domeniu interesant , într-un cadru vesel, plăcut și cooperant, centrat pe nevoile elevului de dezvoltare a aptitudinilor și abilităților,,

INFO

Școala Spectrum Iași

BD. Constantin Alexandru Rosetti 14-16, Iași

www.spectrum-iasi.ro

www.facebook.com/spectrum.iasi1

PE ACEEASI TEMA:

Spectacol de teatru „Păcală și Tândală în vacanță” la Ateneul din Iași

”Amintiri din copilărie” la Teatrul Luceafarul

Seminar de ceremonia ceaiului la Iasi, cu maestra Michiko Nojiri

„Școala de Toamnă Cantus Mundi” își deschide porțile la Iași

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

”Cu ce va servesc?” de Pascal Bruckner

Implant Pentru Refuz – lansare single si video @Underground Pub

”Energia între știință și pseudoștiință” – o noua intalnire a Clubului Lunaticilor

Mircea Baniciu si Jul Baldovin LIVE @Ateneul din Iasi

Scrie un comentariu: