Un iesean si doi clujeni sunt castigatorii FilmSTUD 2015

Stencil FILMSTUD

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Național de Film de Scurtmetraj FILMSTUD a avut loc pe data de 15 noiembrie 2015, la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi. Pentru prima dată în istoria festivalului, sala a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de spectatori veniți la proiecție.

În prima parte a serii a avut loc proiecția unui calup de spot-uri publicitare, iar în cea de-a doua parte a avut loc competiția și premierea scurtmetrajelor nominalizate în această ediție.

Juriul din acest an a fost format din actorul și președintele juriului Cătălin Ștefan Mândru, directorul festivalului Dan Moisii, lectorul universitar Andrei Cozlac și artistul ieșean Iustin Andrei Șurpănelu. Aceștia au acordat premiile pentru cele 3 categorii competiționale: „Horror”, „Creație” și „Animație”.

Publicul
Câștigătorii acestei ediții au fost:

  • Aron Rudics (Cluj-Napoca) – „Cel mai bun scurtmetraj”, pentru filmul „777”
  • Ștefan Agănencei (Cluj-Napoca) – „Cel mai bun horror”, pentru filmul „Un glonț pentru Sartre”
  • Tudor-Vlad Măgureanu (Iași) – „Cea mai bună animație”, pentru filmul „Renașterea”

Pentru ediția de anul viitor avem planuri mari, întrucât ne propunem să ducem festivalul la un nou nivel.  Nu ne așteptam la un număr atât de mare de spectatori și ne cerem scuze pentru eventualele nereguli apărute în program. Promitem că ediția de anul viitor va fi mult mai atractivă și va avea mai multe zile de proiecții.” au declarat organizatorii festivalului.

Castigatorii

Anul acesta s-au înscris în competiție studenți de la UNATC (București), Universitatea Bábeș Bolyai (Cluj-Napoca), Universitatea „George Enescu” (Iași), Cineclubul Studențesc (Reșița), cât și tineri pasionați de film din Iași, Bistrița și Piatra Neamț.

Festivalul este un eveniment anual, competitiv, nespecializat, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi. Acest festival susţine tinerii pasionaţi de film de scurtmetraj şi încurajează consumul de scurtmetraje de calitate în special în rândul publicului tânăr.

Partenerii festivalului au fost Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Casa de Cultură a Studenților Iași, Festivalul UniFest, Uniunea Studenților din România (USR) și Clubul Concept Art Iași.

INFO

Casa de Cultura a Studentilor

Str. Vasile Conta 30

www.facebook.com/CCSIASI

www.facebook.com/FILMSTUD

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: