Un concurs de logică, cultură generală și inteligență destinat liceenilor din Iași

quiz3

Liceenii ieseni sunt invitati la primul campionat interliceal de cultura generala si logica. Competitia va avea loc pe parcursul a 4 etape săptămânale. Prima etapă a avut loc sâmbătă 25 aprilie, ora 13:00 la Muzeul Literaturii Române, Galeriile Pod-Pogor.

La campionat au dreptul să participe echipe de maxim 4 jucători, cu condiția ca toți membrii unei echipe să fie din același liceu. Este permisă (chiar încurajată) participarea mai multor echipe din același liceu.

Echipele vor concura în doua competiții concomitent: cea individuală și cea între licee. Punctele obținute de un liceu se vor calcula după suma rezultatelor celor mai bune 3 echipe cu jucatori din același liceu (în cazul în care sunt 4 sau mai multe echipe din același liceu).

Punctajul unei echipe la finalul fiecărei etape săptămânale se va calcula în felul următor: echipa cu nr. cel mai mare de răspunsuri va primi 9 puncte, cea imediat următoare, 6, în continuare 5, 4, 3, 2, 1 (cam ca la Formula 1). Fiecare jackpot (situația când o singură echipă răspunde corect la o întrebare) aduce încă jumătate de punct.

La finalul campionatului se va face un clasament după care se vor acorda premiile puse la bătaie. Echipa de pe primul loc va beneficia de o săptămână la Tabăra de vară organizată de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale din Chișinău cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova. Transportul va fi acoperit de Muzeul Literaturii Române din Iași.

Competiția este organizată de Quiz Iași împreună cu Muzeul Literaturii Române și sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean.

INSCRIERE

Echipele trebuie înregistrate pe pagina evenimentului, printr-un mesaj care să specifice numele echipei și liceul. Exemplu: Înscriu echipa 4 Cai Frumoși, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza Iasi. Înscrierea și participarea sunt GRATUITE.

INFO

Muzeul Literaturii Romane Iasi

Str. V. Pogor 4

Web: www.muzeulliteraturiiiasi.ro

FB: www.facebook.com/muzeulliteraturiiromane.iasi

PE ACEEASI TEMA:

Şotron. Târg de cărţi, jocuri şi distracţii 2017

Selfie – concurs de Ziua Limbii Romane

Joi, in Tramvaiul Literaturii, călătorii vor putea asculta poezii și melodii pe versuri de Mihai Eminescu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: