“Un bucovinean la Iasi” – Intalnire cu Ioan Gramada

Asociatia Universul Prietenie va invita sambata, 12 mai 2012, ora 11 la Galeriile Anticariat „Dumitru Grumazescu”,  din str. Lapusneanu nr. 24,  sa luati parte la intalnirea cu Ioan Gramada, in cadrul evenimentului  intitulat  „Un bucovinean la Iasi”.

Invitatii-Horia Zilieru, Emilian Marcu si Vasile Diacon  si moderatorii-Rodica Rodean si Dumitru Grumazescu, vor incerca sa va prezinte omul, scriitorul si colectionarul Ioan Gramada, un bucovinean harnic si mandru, inzestrat cu har divin, care cu pasiune si temeinicie infaptuieste lucruri minunate pe plaiurile Bucovinei.

Grupul „Floare de colt”  de la „Clubul copiilor si elevilor din Campulung Moldovenesc”, coordonat de profesor Liviu Bosneag, ne va incanta cu un variat repertoriu de cantece populare bucovinene.

Evenimentul va fi moderat de  Rodica Rodean si Dumitru Grumazescu.

Ioan Gramada, vine de la Campulung Moldovenesc, unde a infiintat cu sprijinul familiei  si a localnicilor, „Un muzeu al satului la Capu’ Satului”, cu peste 6000 de exponate, repartizate in 12 sectii si 7 expozitii in aer liber.

In cele  3 volume de proza (“Intamplari din viata unui colectionar”, “Intamplari ce nu putea fi uitate” si “Pelerin prin zestrea strabunilor campulungeni”) si in volumul de poezie, aparut sub egida Asociatiei Universul Prieteniei, in 2011, intitulat „Poezii si poeme din Bucovina”, Ioan Gramada respecta cu strictete crezul sau: „ Poate ca cel mai important lucru nu este in cat timp ai scris o carte, ci cat timp ai purtat-o in sufletul si in inima ta”.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: