Un actor de la “Luceafărul”, singurul ieşean selectat în finala Galei Hop de la Costineşti

Dumitru Georgescu a intrat în trupa de la Teatrul “Luceafărul” în 2008, pe vremea cînd era încă student la Universitatea de Arte “George Enescu”, Departamentul Teatru, secţia Arta actorului mînuitor de păpuşi şi marionete, pe care a absolvit-o în 2010. De atunci a interpretat mai multe roluri, devenind unul dintre actorii de bază ai trupei de la “Luceafărul”, impresionînd atît prin talentul său, cît şi prin seriozitatea profesională cu care a abordat fiecare nou proiect.

Regizorii Radu Afrim şi Silviu Purcărete l-au selectat colaborator în spectacolele pe care le-au montat la Teatrul Naţional Iaşi. Convins că experienţa actoricească trebuie să includă proiecte cît mai diverse,  Dumitru Georgescu a colaborat şi cu televiziuni ieşene (în 2009, a absolvit Şcoala de Televiziune “Tudor Vornicu” Bucureşti) şi s-a implicat în mai multe proiecte teatrale independente.

Acum a reuşit performanţa de a fi singurul ieşean selectat din peste 200 de actori din întreaga ţară pentru finala Galei Tînărului Actor HOP Costineşti 2013, ediţia a XVI-a, organizată de UNITER. Preselecţia a avut loc la Teatrul Naţional Bucureşti, în zilele de 15, 16 şi 17 iulie, iar finala este programată între 4-8 septembrie.

INFO

www.uniter.ro/Programe/Gala-HOP

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Program Cinema Ateneu: 23-29 aprilie 2018

O nouă competiție sportivă în Nord. Au început înscrierile la Crosul Nordului Teioasa Trail

Ilustratori in vitrina

De ziua lor, bibliotecarii se vor transforma în „Cărți vii”

Scrie un comentariu: