Un actor de la Luceafărul a câștigat un important concurs de piese de teatru

Actor al Teatrului Luceafărul din Iași, George Cocoș cochetează de mai multă vreme și cu scrisul pentru scenă. Pe scenele teatrului iesean îl puteți vedea în Prințul fericit, Kajtus, vrăjitorul, Pisica verde, Hansel și Gretel, Playing Shakespeare etc.

Dar George Cocoș mai are și un alt talent, conex actoriei, scrisul, pe care continuă să îl exerseze în paralel cu prestațiile interpretative. Recent, două din textele sale au fost premiate la concursul organizat de Teatrul Tineretului din Piatra Neamț – MicRo, laborator de creație teatrală.

Originea pasiunii mele este liceul, unde eram încurajat să scriu, să compun diverse opinii despre diferite evenimente istorice sau literare. Tot timpul îmi notam idei sau subiecte despre cum aș vedea eu scris un text dramatic, însă niciodată nu am avut contextul potrivit pentru a scrie efectiv o piesă de teatru. Concursul de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț a fost ocazia perfectă pentru a pune cap la cap ideile pe care le aveam. Am scris ambele texte câștigătoare în timpul acesta, special pentru tema impusă de organizatori.“, spune George Cocoș.

Piesele scrise de colegul nostru au mai participat și la alte concursuri de dramaturgie, de pildă la Festivalul de Monodrame de la Bacău, unde anul acesta a fost nominalizat printre finaliști cu textul intitulat Șpagă. Experiența scenică i-a oferit lui George Cocoș atuuri importante, precum perspectiva din interior, știința situațiilor teatrale, simțul replicii.

Conform condițiilor, la Piatra Neamț textele câștigătoare se adresează publicului tânăr, ținta principală a concursului.

Jurassic este 7 -11 ani, în care un pinguin simpatic este trimis înapoi în timp, cam 65 de milioane de ani, de un doctor nebun. Acesta se trezește pe vremea dinozaurilor și trebuie să găsească drumul spre casă. Cea de-a doua piesă, School feat. cool, se adresează adolescenților și îmbină mai multe teme dedicate acestora, cum ar fi combaterea consumului de droguri sau situațiile în care aceștia se găsesc la școală sau acasă.“, mai precizează George Cocoș.

Textele urmează să fie montate la sala studio a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar premierele vor avea loc în toamnă. Intenția Teatrului Luceafărul este ca ele să fie prezentate și în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPTI), care va avea loc anul acesta între 4-11 octombrie.

Oltița Cîntec, Director artistic

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: