Ultimele spectacole ale stagiunii la Teatrul „Luceafărul”

Nazdravaniile-lui-Prepeleac-teatrul-luceafarul-iasi-fotoDuminică, 6 iulie, trupa Teatrului “Luceafărul” își așteaptă spectatorii la ultimele reprezentații ale stagiunii 2013-2014, o stagiune plină de provocări și reușite artistice, care a însemnat premiere, reprezentații la sediu și în festivaluri, turnee în țară și străinătate, distincții, cronici, ropote de aplauze.

Astfel, de la ora 10, la sala mică, se va juca Punguța cu doi bani după Ion Creangă (regia Constantin Brehnescu, scenografia Axenti Marfa, cu Doina Iarcuczewicz și Viorel Vîrlan), cel mai longeviv spectacol al instituției, un recital actoricesc care rezistă pe afiș de peste două decenii și care le-a adus realizatorilor zeci de mii de spectatori și foarte multe premii. De la ora 11,30, la sala mare, o altă adaptare după operele lui Ion Creangă îi invită pe părinți și copii la Năzdrăvăniile lui Prepeleac (dramatizare Constantin Paiu, regia Ion Ciubotaru, scenografia Viorica Perju, muzica Radu Ștefan, distribuția: Cătălin Cucu, Doina Iarcuczewicz, Toma Hogea, Mariana Teleman, Raluca Pintilie, Gabriela Andrei, Gabriel Lazăr, Cristian Gheorghiu).

În cadrul Festivalului Medieval, pe scena în aer liber din fața Palatului Culturii, de la ora 14, va fi susținută o reprezentație cu Clovnii, scenariu de Constantin Brehnescu și Ion Agachi, cu Liliana Mavriș Vîrlan, Ionela Arvinte, Viorel Vîrlan, Cristian Gheorghiu.

Și chiar dacă pentru public se trage cortina, la teatru se lucrează intens pentru cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tînăr (FITPT), care va avea loc între 5-11 octombrie. Singurul festival de acest gen din România, FITPT va răsfăța și de această dată publicul și specialiștii cu evenimente speciale din țară și străinătate la care și-au confirmat prezența numeroase companii de top din România, Franța, Germania, Austria, Polonia, Cehia, Olanda, Rusia, Macedonia, Marea Britanie, Italia etc.

INFO

www.luceafarul-theatre.ro
www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: