Ultimele reprezentații ale stagiunii la Teatrul Luceafărul

După o stagiune bogată, plină în evenimente de succes, artiștii de la Teatrul Luceafărul se pregătesc de o binemeritată vacanță. Ultimele spectacole din stagiune sunt programate în această perioadă.

Astfel, duminică, 24 iunie, publicul este invitat la două dintre cele mai populare titluri de pe afișul instituției. La sala mică, de la ora 10, se va juca PRIVIGHETOAREA după H. C. Andersen, un spectacol cu marionete realizat de Constantin Brehnescu (scenariul și regia), Viorica Perju (scenografia), Radu Ștefan (muzica) cu actorii Gabriela Andrei, Beatrice Volbea, Emanuel Florentin, Gabriel Lazăr (mânuire), Liviu Smântânică, Carmen Mihalache, Toma Hogea, Elena Zmuncilă, Cristian Gheorghiu (voci). Acțiunea se petrece în Orientul Îndepărtat, unde, la curtea Împăratului, o privighetoare e așezată într-o colivie de aur. Tema poveștii e, de fapt, libertatea și nenumăratele ei forme de a fi înțeleasă.
De la ora 11,30, la sala mare se va juca FRUMOASA și BESTIA după Frații Grimm (dramatizare Călin Ciobotari), în regia lui Ion Ciubotaru, scenografia Viorica Perju, cu Ioana Iordache, Dragoș Maftei, Raluca Pintilie, Viorel Vârlan, Elena Zmuncilă, Claudiu Gălățeanu, Iulia Deloiu Trif, Beatrice Volbea, Gabriela Andrei, Aurelian Diaconu. Punând în discuție raporturile dintre frumusețea exterioară și cea interioară, dintre vanitate și modestie, dintre egoism și generozitate, montarea se distinge prin vizualitate și ritm.

Duminică, 1 iulie, se va juca, la sala mică, de la ora 10, spectacolul PEȘTIȘORUL DE AUR după A.S. Puskin, un recital păpușăresc al actorilor Doina Iarcuczewicz și Liviu Smântânică, realizat de Constantin Brehnescu.

Prețul biletelor este 12 lei, iar acestea pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau de pe platforma www.bilet.ro.

Artiștii de la Luceafărul se vor reîntâlni cu publicul în toamnă, cu noi evenimente de top. Unul dintre ele este Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPTI), ediția a XI-a, care se va desfășura între 4-11 octombrie. Peste vară, trei autori de texte de teatru pentru publicul tânăr (Selma Dragoș-Cluj, Mihai Ignat-Brașov și Andrei Ursu-Timișoara) vor beneficia de rezidențe dramaturgice (în colaborare cu FILIT) în cadrul cărora vor scrie piese de teatru ce vor fi prezentate în spectacol-lectură în FITPTI.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: