”Ulita Teodorenilor”, animatie stradala / Festivalul Teodorenii 2016

ulita-teodorenilor

„Ulița Teodorenilor” – animație stradală. 25 noiembrie, orele 10.00 – 18.00. Locație: Ulița „Sf. Vineri” din pasaj Hala Centrală. Participanți: Public larg, trecători, invitați

Ulița „Sf. Vineri” este axa centrală a Pasajului de la Hala Centrală. Nu e nevoie de foarte multă imaginație pentru a fi convins că scările rulante care coboară în subteran sunt o adevărată mașină a timpului, care te transpune pe perioada pașilor grăbiți într-un Iași vechi și etern, în urbea veche a bolților de piatră.

Ne propunem să îmbinăm acest loc în care ai senzația plenară că pre¬zentul este de fapt un amestec bine agitat de trecut și de viitor cu pasiunea noastră pentru Iașul începutului de secol XX, pentru Iașul Teodorenilor. Timp de două zile, în pasaj vor funcționa o librărie, o băcănie, o berărie, o cofetărie, o vinărie și o ospătărie care vă vor propune produse ca acum 100 de ani.

Se va auzi muzica primelor decenii ale secolului XX, de la flașnetă jazz-band (Teodo¬reanu dixit), copiii vor fi încântați de reprezentații de marionete, cu ce alte personaje decât Mărioara și Vasilache, vor fi costume de epocă și chiar ediții ale Ziarului Evenimentul, așa cum apărea el acum 100 de ani.

Va fi o excursie în timp pentru nostalgici și gurmanzi, pentru visătorii literați și pentru iubitorii de Iași.

Programul complet al Festivalului Teodorenii este disponibil AICI! Mai multe informatii pe www.teodorenii.ro

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: