UAIC scoate la concurs peste 11.000 de locuri la admiterea din iulie 2020

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) scoate la concurs, pentru sesiunea de admitere din iulie, 4035 de locuri la buget pentru studiile de licență și 2434 de locuri fără taxă pentru studiile universitare de master. De asemenea, sunt disponibile și 4927 de locuri cu taxă, 3288 pentru studii de licență și 1639 pentru studii de master.

Candidații se vor putea înscrie în perioada 13-24 iulie, iar rezultatele se vor afișa în perioada 27-31 iulie. Perioada în care se pot înscrie candidații români de pretutindeni este 13-18 iulie. La admiterea din acest an au fost eliminate toate probele scrise, iar probele orale se vor susține online, prin intermediul platformelor audio-video.

Oferta celor 15 facultăți ale UAIC cuprinde 77 de specializări la studii de licență și 110 pentru studii de master.

La majoritatea facultăților Universității, admiterea pentru studii de licență se va face exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Șase facultăți iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.

Admiterea la studii de master se va face pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul, susținute online, va avea o pondere de 40%.

Candidații au posbilitatea de a se înscrie online la toate cele 15 facultăți ale UAIC, la adresa inscriere.uaic.ro La 11 facultăți înscrierea se poate face și prin depunerea dosarului fizic la sediu, în timp ce la facultățile de Drept, Informatică, Litere și Teologie Ortodoxă înscrierea se poate face exclusiv online.

Oferta de admitere pentru anul 2020 include 25 de specializări în limbi străine, patru la studii de licență și 21 la studii de master. Pentru aceste programe, candidații vor susține și un test de competență lingvistică, online, sau vor echivala certificate recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării.

Oferta de studii pentru românii de pretutindeni cuprinde 869 de locuri fără taxă, dintre care 535 la studii de licență și 334 la studii de master. De asemenea, sunt scoase la concurs 72 de locuri cu taxă, 28 la studii de licență și 44 la studii de master. Candidații români de pretutindeni la studii de licență se pot înscrie doar online, la adresa inscriere.uaic.ro  și pentru studii de master conform deciziilor adoptate la nivelul comisiilor de admitere din cadrul facultăților.

Românii de pretutindeni din Republica Moldova au la dispoziție și înscrierea la extensiunile UAIC din Bălți și Chișinău, doar pentru programele de studii autorizate să funcționeze la extensiuni. Înscrierea se poate face la Consulatul României din Bălți și la sediul Universității de Educaţie Fizică şi Sport din Chișinău sau electronic, la adresa extensiune@uaic.ro.

Începând cu data de 7 aprilie 2020, candidații interesați de concursul de admitere la programele de studii de licență sau masterat organizate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au avut posibilitatea de a se preînscrie online. Cei care au optat pentru această facilitate au putut primi recomandări din partea comisiei de admitere, asigurând timpul necesar corectării unor eventuale erori sau completării dosarului de concurs.

INFO

admitere.uaic.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: