UAIC își întâmpină bobocii cu trei zile de informare, orientare și un concert în aer liber

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează a opta ediție a evenimentului „Bun venit la UAIC”, dedicat informării și orientării studenților din anul I. În perioada 30 septembrie – 2 octombrie, noii studenți ai Universității vor fi întâmpinați de colegi mai mari, asociații studențești, angajați ai UAIC și reprezentanți ai instituțiilor de cultură și companiilor din Iași.

Pe parcursul celor trei zile, bobocii vor găsi în fața Universității zeci de infochioșcuri amenajate doar pentru ei. Prima oprire o vor face la punctul de informare central, de unde vor putea ridica gratuit o mapă cu informațiile esențiale de orientare în studenție. Aceasta conține ghidul studentului, harta campusului și materiale despre serviciile universității, oportunități de angajare sau oferte speciale dedicate bobocilor. În plus, tot pentru studenții din anul I sunt pregătite tururi ale orașului, vizite ghidate la Muzeul Universității, Biblioteca Centrală Universitară și la sediul British Council, dar și demonstrații de acordare a primului ajutor.

O componentă esențială a evenimentului va avea loc duminică, 30 septembrie, atunci când peste 1500 de boboci sunt așteptați să își cunoască mentorii, dintre colegii de facultate din anii mai mari. După încheierea întâlnirii, toți studenții Universității, indiferent de anul de studii, sunt invitați la concertul trupei byron, organizat pe esplanada corpului B.

Cele trei zile de eveniment sunt bogate în activități gândite special pentru studenții din anul I. Zilnic, Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni organizează workshop-ul „Start în carieră”, o întâlnire de o oră care își propune să îi ajute pe boboci să facă primii pași spre o carieră de succes. La cortul „Servicii studențești”, bobocii vor putea completa teste profesionale și psihologice, iar cei talentați la muzică vor fi invitați să susțină o audiție pentru un loc în corala universității.

În toate cele trei zile de eveniment, la ora 13.00, studenții care nu locuiesc în Iași vor avea ocazia să participe la turul ghidat al orașului – o plimbare de o oră care îi va purta prin cele mai importante locuri din Iașiul studențesc.

Tradiționala deschidere a anului universitar va avea loc luni, 1 octombrie, la ora 14.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu”. Tot luni, în parteneriat cu Institutul Francez din Iași, Universitatea propune o întâlnire cu scriitorul Eric Vuillard, laureat al Premiului Goncourt 2017. Evenimentul se înscrie în calendarul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT și va avea loc la ora 18.30, în Sala de conferințe Ferdinand din Rectorat (corp A, etaj 2).

Biblioteca Centrală Universitară îi va întâmpina pe boboci cu o campanie de promovare a lecturii – „Răsfoiește, ia acasă și citește”. Pe parcursul celor trei zile, la cortul BCU Iaşi vor fi oferite cărţi şi reviste donate de către edituri şi personalul bibliotecii special pentru acest eveniment. De asemenea, vor avea loc vizite ghidate la sediul bibliotecii în fiecare zi de eveniment. În plus, studenții Universității vor putea participa la o tombolă pentru câștigarea a 20 permise de bibliotecă gratuite, valabile pe parcursul unui an universitar.

Programul ediției de anul acesta include și activități în premieră. Studenții din anul I vor putea participa la întâlniri cu reprezentanți ai Poliției Campusului, ai Biroului de Prevenție a Criminalității și ai Centrului Medical Studențesc Copou. De asemenea, vor putea asista la manevre de resuscitare prezentate de Serviciul Voluntar de Ambulanță.

Asociațiile studențești vor fi și ele prezente alături de boboci încă din prima zi de facultate. Acestea au pregătit studenților din anul I informații utile despre importanța implicării în activitatea unei organizații studențești, întâlniri cu membrii asociațiilor și activități interactive.

Sponsorii evenimentului: Conduent, Banca Comercială Română, Iulius Mall, Fire Credit, Vodafone, BRD – Groupe Societe Generale, Almaviva Services, SCC Services România, Nescafe Alegria, Raiffeisen Bank, Capgemini, Accenture, Banca Transilvania, Unicredit Bank, Student Travel, US Travel, Prima Work&Travel. Organizații partenere: Fundația ALUMNI – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Agenția de turism Conventus, Institutul Francez, British Council, Centrul Cultural German, Centrul Cultural al Americii Latine și Caraibelor, Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Național al Literaturii Române, Complexul Muzeal Național Moldova, Centrul de Informare Turistică, Serviciul Voluntar de Ambulanță, Primăria Municipiului Iași.

INFO

www.uaic.ro/bunvenit2018

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: