Studioul TVR Iaşi a fost premiat la trei dintre categoriile SIMFEST 2013

Studioul teritorial TVR Iaşi a fost înscris şi în acest an pe lista premiilor acordate la Festivalul Televiziunilor Locale şi Producătorilor Independenţi SIMFEST 2013. Şi de data aceasta, au fost premiate trei dintre producţiile TVR Iaşi înscrise în concurs, număr record de premii între producătorii participanţi.

andreea-stiuliuc-tvr-iasi-premiu-portret-simfest-2013Andreea Ştiliuc, jurnalist TVR Iaşi, a primit premii la categoriile « Portret » şi « Cea mai bună producţie dedicată minorităţilor ». Este cel de-al treilea an în care producţiile Andreei sunt premiate în cadrul Festivalul SIMFEST.

«Matei Vişniec- acasă » este producţia premiată pentru « Cel mai bun film portret » şi este povestea celui mai cunoscut dramaturg român în viaţă. « S-a stabilit la Paris în 1987. Când revine ACASĂ, întreaga sa existenţă în afara graniţelor ţării pare o ficţiune. Îl însoţim într-o călătorie de suflet la Rădăuţi, oraşul natal, şi vedem Bucovina prin ochii săi. »

Distincţia « Cea mai bună producţie dedicată minorităţilor » a fost acordată reportajului despre Benjamin Fondane. «Evreu născut în România, Benjamin Fondane s-a stabilit la Paris la vârsta de 25 de ani. Atent la fenomenul avangardei, și-a căutat propria voce în domeniile în care s-a exprimat. A fost poet, eseist, filosof, critic, dramaturg, jurnalist, cineast. A dialogat cu personalități marcante ale timpului său: Artaud, Bachelard, Camus, Cioran, Brâncuşi, Brauner sau Man Ray. A fost puternic influenţat de filosoful existențialist Lev Şestov. În 1944, a fost arestat și încarcerat la Drancy. Deportat la Auschwitz, a murit în același an într-o cameră de gazare.”

razvan-dan-cojocariu-tvr-iasi-cel-mai-bun-reportaj-de-stiri-simfest-2013Răzvan Dan Cojocariu, videojurnalist TVR Iaşi, a primit premiul pentru « Cel mai bun reporter de ştiri » pentru seria de reportaje « Afganistan, dus-întors ». Producţia a fost realizată în teatrul de operaţiuni din Afganistan, în cea mai fierbinte zonă a globului – graniţa cu Pakistanul.

În cadrul proiectului “Afganistan, dus- întors”, Răzvan a însoţit Batalionul 151 Infanterie “Lupii negri” din Iaşi şi Batalionul 634 Infanterie “Jderii” din Piatra Neamţ timp de două săptămâni pentru a reflecta misiunea internaţională desfaşurată de România alături de coaliţia internaţională ISAF (International Security Assistance Force). Proiectul este o premieră pentru televiziunile din România – este primul realizat în întregime de un singur om: jurnalist, cameraman, editor de imagine şi regizor.

SMFEST 2013

Festivalul SIMFEST 2013 s-a desfăşurat în perioada 26 august – 1 septembrie la Tîrgu Mureş. Anul acesta au fost înscrise în festival 50 de producţii pentru cele 10 categorii premiate. Şi alte studiouri teritoriale ale Televiziunii Române au fost laureate la două, respectiv o categorie: TVR Craiova, care a luat si Marele premiu SIMFEST, şi TVR Timişoara.

INFO

www.tvrplus.ro/live-tvr-iasi

www.facebook.com/tvriasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: