TVR 3 difuzează ediţii speciale din mijlocul românilor din Spania

În perioada 11-14 iulie, TVR 3, prin intermediul studioului TVR Cluj, difuzează o serie de transmisiuni în direct ale emisiunilor sale, chiar din mijlocul românilor din Spania. Prin acest demers, TVR aduce o mică alinare a dorului de casă celor care locuiesc departe de ţară, făcând, totodată, cunoscute şi românilor problemele cu care se confruntă aceia care îşi fac din Spania o a doua casă.

Seria de ediţii speciale începe joi seară, de la ora 19.00, cu Spaţiul deciziilor, în care Sebesi Karen discută despre actualitatea politică şi socială cu Ministrul Românilor de Pretutindeni – Cristian David, Consulul României la Barcelona – Geanina Mihaela Boicu şi cu Preşedintele CJ Bistriţa Năsăud – Radu Moldovan. Emisiunea este transmisă în direct din Vilanova, Spania.

Vineri, de la ora 20.00, Sergiu Vitalian Vaida aduce în casele românilor de pretutindeni „amintirea începuturilor”, într-o ediţie Cântec şi poveste transmisă în direct din Vilanova. Invitaţii serii vor fi preotul Alin Constantin Toader, din Vilanova, artişti locali, ansambluri din România, expozanţi de produse tradiţionale din Bistriţa. Acestora li se alătură cei trei invitaţi ai serii precedente, Ministrul Românilor de Pretutindeni – Cristian David, Consulul României la Barcelona – Geanina Mihaela Boicu şi cu Preşedintele CJ Bistriţa Năsăud – Radu Moldovan.

Prima zi de weekend vine la TVR 3 cu o ediţie specială Vine Cluju’ pe la noi, difuzată în direct din Vilanova, de la 13.30. Printre dedicaţiile muzicale specifice emisiunii realizate şi prezentate de Sergiu Vitalian Vaida, ediţia specială cuprinde şi o expoziţie de icoane pictate de Tudose Culai, un moment cu violonistul Emil Zegrean, stabilit în Spania, o întâlnire cu surorile Timoc, artiste locale. De asemenea, moderatorul va discuta cu Radu Moldovan şi cu Geanina Mihaela Boicu.

Nu putea lipsi dintre transmisiunile directe din Spania slujba religioasă oficiată la biserica cu hramul ortodox Sf. Serafim de Sarov din Vilanova. Aceasta va fi difuzată în direct duminică, 14 iulie, de la ora 10.00, într-o ediţie specială a emisiunii Axios. Tot duminică, de la 15.00, invitaţii îndrăgitului program Alo, România! sunt medicul Oana Rap şi părintele Aurel Bunda din Barcelona. Iar cei care vor rămâne în faţa micilor ecrane şi la ora 18.00 au ocazia să urce în Caravana TVR 3 alături de Preşedintele CJ Bistriţa Năsăud, preotul Alin Constantin Toader de la biserica din Vilanova, Pilar Heras, Nuria Fabra şi Diana Dinu de la Universitatea Barcelona.

Transmisiunile din Spania se încheie luni dimineaţă, când, în cadrul emisiunii matinale Regional café, va avea loc o ultimă intervenţie de la Vilanova, la ora 8.40.

Seria de transmisiuni directe din Spania vine la TVR 3 după ce, în luna mai, tot prin intermediul Studioului TVR Cluj, Televiziunea Română aducea românilor din Serbia o parte din România, prin ediţii speciale, difuzate în direct din bazinul Timocului.

INFO

www.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: