Turul Marilor Tunuri #2

romania curata

Sâmbătă, 16 aprilie 2016, de la ora 11.00, România Curată invită ieșenii la Turul 2 al Marilor Tunuri date în orașul nostru. Turul 2 al Marilor Tunuri din Iași este organizat la cererea mai multor cetățeni care au dorit ca traseul să rămână același: Fabrica de bere din Păcurari – Fabrica de Țigarete – Uzina Nicolina – Primăria – Teii de pe Bdul Ștefan cel Mare – Consiliul Județean.

Invitați speciali, voluntari și jurnaliști vă vor spune povestea unor edificii reprezentative la un moment dat pentru viața orașului. Reperele alese reprezintă o oglindă a decăderii și distrugerii patrimoniului industrial al orașului Iași. Vom vizita principalele centre ale corupției locale.

Pentru a participa, înscrie-te folosind acest link: http://goo.gl/forms/rzsTPfeX2W

Rea intenție, ignoranță, dezinteres, toate acestea au făcut ca fabricile de Țigarete, de Bere și Nicolina să-și închidă porțile, să fie lăsate în paragină, urmând drumul dispariției. Clădiri industriale, care erau considerate de patrimoniu, nu mai există; au rămas în picioare doar în amintirea foștilor lucrători. Pe lângă cele trei obiective, organizatorii au mai așezat pe harta tunurilor ieșene și povestea teilor tăiați pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Tot în centrul orașului, pe același pietonal, se va povesti despre dosarele și problemele cu justiția pe care le au Gheorghe Nichita – primarul suspendat al Iașului și Cristian Adomniței – președintele suspendat al Consiliului Județean. Cei doi erau considerați, la un moment dat, cei mai influenți oameni politici locali.

România Curată pune la dispoziție un autocar, iar formarea grupului se va face în parcarea de la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri”. Plecarea este prevăzută pentru sâmbătă, 16 aprilie 2016, ora 11.00. După completarea formularului forms/rzsTPfeX2W veți primi pe mail confirmarea participării dumneavoastră. Numărul de locuri fiind limitat în autocar, participarea se face în ordinea înscrierii.

La final, le veti scrie și trimite politicienilor ieșeni o scrisoare deschisă în care le veti spune ce trebuie să facă pentru Iași dacă vor fi aleși. Turul este civic, deci candidații, oricine ar fi ei, nu sunt așteptați la Tur.  Vino și tu să contribui pe parcursul Turului la conținutul scrisorii către clasa politică ieșeană!

Pentru detalii, scrieți un mesaj pe adresa contact@romaniacurata.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: