Turul ciclist Arcadia BikeVibe

Reteaua medicală Arcadia organizează duminică, 14 iulie, începând cu ora 11:30, o actiune de tip tur ciclist menită să reunească iubitorii mersului pe bicicletă si să transmită ideea că miscarea înseamnă sănătate. Pe scurt, BikeVibe este o plimbare pe biciclete, pentru copii si adulti deopotrivă, si o ocazie de socializare si recreere, dovedind faptul că o pasiune comună (ciclismul) are puterea să reunească oameni dintre cei mai diferiti, că barierele de vârstă, gen, statut social sau profesional pot fi depăsite si că viata în comunitate poate oferi satisfactii, oportunităti si prilejuri de relaxare deosebite.

În plimbarea sa prin centrul orasului, grupul de biciclisti BikeVibe va împărtăsi tuturor îndemnul la „sănătate prin miscare” si ideea că ciclismul nu trebuie practicat doar ca sport sau metodă de agrement, ci poate fi o solutie zilnică de deplasare în oras, cu beneficii pentru calitatea vietii si a mediului deopotrivă.

UPDATE: FOTOGRAFII DE LA PUNCTUL DE PLECARE/ SOSIRE

Turul ciclist Arcadia BikeVibe FOTOGRAFIE DE LA PUNCTUL DE PLECARE/ SOSIRE IASI Palatul Culturii

Cateva precizari de ultima ora privind organizarea evenimentului:

  • Participantii sunt asteptati in piata Palatului Culturii dupa cum urmeaza:

o   persoanele care au solicitat o bicicleta IˈVelo – la ora 11:15;
o   participantii cu biciclete proprii – la ora 11:30.

  • Tricourile BikeVibe si bicicletele IˈVelo vor fi oferite dupa principiul „primul venit, primul servit”, in limita stocului disponibil. Persoanele care s-au inscris online vor avea prioritate.
  • Persoanele care doresc o bicicleta IˈVelo sunt rugate sa aiba asupra lor cartea de identitate sau un alt document pasaportal si sunt rugate sa isi procure mai intai bicicleta, apoi sa se prezinte la punctele de distribuire a tricourilor.
  • Toti participantii la turul ciclist BikeVibe care intra in grupul de biciclisti si parcurg traseul turului beneficiaza de un bilet la tombola BikeVibe si participa la tragerea la sorti a celor 50 de premii. In cazul copiilor, al persoanelor in varsta sau al altor participanti care nu au rezistenta necesara pentru a parcurge intregul traseu, se va accepta intrarea la tombola chiar si pentru parcurgerea unui fragment din lungimea traseului.
  • Depunerea biletelor de tombola in urna si tragerea la sorti a premiilor vor avea loc la finalul turului ciclist, dupa intoarcerea din cursa a tuturor participantilor.
  • Participantii sunt rugati sa poarte echipamentul de protectie necesar si raspund pentru propria securitate pe durata turului ciclist, pentru prevenirea oricaror incidente si pentru respectarea regulilor de circulatie pe drumurile publice.
  • Securitatea evenimentului si protectia grupului de biciclisti vor fi asigurate de catre Biroul Rutier al Politiei Municipiului Iasi, iar asistenta medicala va fi asigurata de catre echipele medicale Arcadia.

TRASEU

Turul ciclist Arcadia BikeVibe se va desfăsura pe un traseu prestabilit, cu punct de plecare / sosire fix, după cum urmează: Esplanada Palatului Culturii – Bd. Anastasie Panu – Str. Sfântul Lazăr – Podu Rosu – Splai Bahlui dreapta – Pod Tudor Vladimirescu – Bd. Prof. Dr. D. Mangeron – Podu Rosu – Str. Palat – Esplanada Palatului Culturii.

ÎNSCRIERI

Doritorii se pot înscrie la turul ciclist BikeVibe fie online, pe site-ul Arcadia, la adresa http://www.arcadiamedical.ro/bikevibe, fie direct la eveniment.

PARTICIPARE

Participarea se va putea face cu bicicleta proprie sau, pentru cei care nu au una, cu o bicicletă închiriată gratuit de la punctul de start. Desi nu există o limită minimă de vârstă pentru accesul la actiune, familiile sunt rugate să nu forteze participarea cu copii prea mici, care nu stiu să meargă bine pe bicicletă sau care nu au rezistenta necesară pentru a parcurge întregul traseu.

Copiii sub 12 ani vor putea pedala doar însotiti de un adult, iar minorii de peste 12 ani care vor să se înscrie singuri trebuie să prezinte un acord scris din partea părintilor. Toti participantii la turul ciclist sunt răspunzători pentru securitatea proprie pe durata cursei, pentru respectarea regulilor de circulatie si pentru prevenirea oricăror incidente. Purtarea echipamentului adecvat de protectie (căsti, genunchiere, etc.) este recomandată pentru toti biciclistii si e obligatorie în cazul copiilor.

După revenirea din cursă, participantii care au rămas în grupul de biciclisti pe toată durata turului vor putea să se înscrie la tombola BikeVibe si vor asista la tragerea la sorti a câstigătorilor. Tombola este dotată cu 50 de premii în valoare totală de 11.000 lei si va oferi celor norocosi surprize diverse, de la servicii de sănătate marca Arcadia, până la vouchere pentru mobilier, abonamente la sala de gimnastică sau sedinte de solar, un weekend la munte sau diverse produse pentru sport si agrement.

Lansat sub sloganul „Pedalează, vibrează, visează!”, turul ciclist Arcadia BikeVibe îsi propune să devină un eveniment anual si un simbol al optimismului, încrederii si libertătii de a avea visuri mari, reamintind tuturor cât de important este să ne protejăm sănătatea, făcând miscare, gândind pozitiv si găsind timp, în programul aglomerat al vietii moderne, pentru clipe de relaxare si bună dispozitie. Gândeste-te la tine, la sănătatea ta, la viitorul tău – acesta e mesajul BikeVibe, îmbrătisat de altfel de sustinătorii generosi ai evenimentului: Raiffeisen Bank, Ispal, Rodotex, Club Armony, Moto-Velo-Sport, Bikes2go, Icar Tours si Asociatia de Turism Montan „Hai pe munte”.

Actiunea de social networking BikeVibe este o initiativă de responsabilitate socială a retelei medicale Arcadia si face parte de ansamblul de evenimente prin care Arcadia marchează în această vară împlinirea a 3 ani de activitate. O nouă editie a programului de tip caravană medicală „Sănătatea vine la tine!”, care va străbate până la finele lunii august 11 orase din regiunea Moldovei, aducând în fiecare locatie servicii de evaluare medicală pentru adulti si copii, precum si ateliere creative pentru cei mici, completează proiectele Arcadia pentru vara 2013. În acelasi timp, noi oferte comerciale si de servicii vor deveni accesibile pentru pacienti în această perioadă, primul dintre ele fiind noua categorie de pachete de nastere cu servicii incluse de prelevare de celule stem.

INFO

www.arcadiamedical.ro/bikevibe

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “Turul ciclist Arcadia BikeVibe”

  1. Cristina Cristinutza says:

    Se dau si alte premii inafara de cele din tombola?

Scrie un comentariu: