Turul Ciclist al României 2013/ 30 iunie – 6 iulie (Programul etapelor)

Turul Ciclist al României 2013/ 30 iunie - 6 iulie (Programul etapelor)/ afis O sută treizeci de sportivi din 13 ţări vor participa la ediţia cu număul 50 a Turului Ciclist al României care se va desfăşura în perioada 30 iunie – 6 iulie 2013 pe un traseu care va însuma 1.033 de kilometri cu diferenţe de altitudine de 2.000 de metri.

Turul Ciclist al României, care va străbate 33 de judeţe, va începe la Marghita (judeţul Bihor) şi se va încheia la Bucureşti.

  • În ziua de 4 iulie sportivii vor trece și prin Iași, traseul fiind următorul: Botoșani – Tg. Frumos – Iași – Vaslui

PROGRAM

Programul etapelor este următorul:

  • 30 iunie – Marghita – contratimp echipe
  • 1 iulie – Marghita – Carei – Satu Mare – Baia Mare
  • 2 iulie – Reghin – Odorhei – Miercurea Ciuc
  • 3 iulie – Bicaz – Târgu Neamţ – Botoşani
  • 4 iulie – Botoşani – Vaslui
  • 5 iulie – Vaslui – Tecuci – Galaţi
  • 6 iulie – Buzău – Urziceni – Bucureşti (etapă anulată și înlocuită cu un circuit în București, vezi detalii mai jos)

Turul Ciclist al României 2013/ program pe etape detaliiMai multe detalii despre etapele din acest an puteți găsi pe www.frciclism.ro (link direct către Turul Ciclist al Romaniei 2013).

La ediţia cu numărul 50 s-au înscris 18 echipe, lotul României urmând să fie compus din şapte ciclişti. Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, mediat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra, va concura pentru Tuşnad Cycling Team.

“Echipa României la Turul Ciclist este compusă din şapte sportivi. Antrenorul echipei naţionale este domnul Constantin Cârstea. Dar pentru Turul României va veni şi un director sportiv din Italia, Renzo Boscolo. Pentru că federaţia şi lotul naţional au nevoie specialişti. Eu voi evolua pentru Tuşnad Cycling Team”, a spus Eduard Novak, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Sursă: www.mediafax.ro

UPDATE: Etapa Buzău-Bucureşti, de sâmbătă, anulată şi înlocuită cu un circuit la Bucureşti

Etapa a 6-a a ediţiei 2013 a Turului ciclist al României, programată sâmbătă pe traseul Buzău-Bucureşti (134 km), s-a anulat, preşedintele Federaţiei române de ciclism, Eduard Novak, confirmând acest lucru la Botoşani. Explicaţia dată a fost că această decizie a fost luată din cauza neobţinerii avizelor necesare pentru închiderea pe perioada trecerii caravanei pe DN2 (E85), situaţie care era cunoscută încă dinaintea startului iniţial, de pe 30 iunie, de la Marghita.

În aceste condiţii, s-a precizat că transbordarea de la Galaţi se va efectua sâmbătă până la Bucureşti, unde urmează să fie organizat, de la ora 16,00, un circuit în jurul Palatului Parlamentului, fiind obţinute, cu o singură excepţie, dar aflată într-un stadiu avansat de rezolvare, toate aprobările necesare.

De altfel, unul dintre posturile de televiziune ale trustului MediaPro, partener media al Turului de anul acesta, după cum au amintit organizatorii, va transmite în parte acest final al Micii Bucle cu numărul 50, transmisia fiind deja introdusă în programul de sâmbătă.

Sursă: www.agerpres.ro

INFO

office@frciclism.ro

www.frciclism.ro

www.facebook.com/pages/Turul-Ciclist-al-Romaniei

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “Turul Ciclist al României 2013/ 30 iunie – 6 iulie (Programul etapelor)”

  1. lucian_rotaru says:

    Organizatorii nu au oferit o harta generala. Ei au realizat harti pentru fiecare etapa, disponibile in link-ul din articol.

  2. Ana Maria says:

    Ar fi cazul sa se publice si harta turului ciclist al Romaniei din 2013.
    Nu am gasit-o decat aici.

Scrie un comentariu: