Turnul Golia si Casa diaconului Ion Creanga pot fi vizitate gratuit in cadrul evenimentului “Noaptea Muzeelor 2014”

Asociatia „Centrul de Promovare Turistică” Iasi participă în data de 17 mai 2014 la evenimentul „Noaptea Muzeelor” cu obiectivele turistice Turnul Golia si Casa diaconului Creangă (în care a locuit scriitorul în perioada 1866-1871, cât timp a fost diacon la Biserica Golia), din incinta Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea GOLIA.  Intrarea publicului este liberă, între orele 19.00-02.00.

Vizitatorii vor urca cele 120 de trepte ale Turnului Clopotnită si vor admira Sala Clopotelor, precum si o perspectivă deosebită asupra incintei Mănăstirii Golia si în special a Iasului de la înăltimea celor 30 de metri ai turnului.
La Casa diaconului Ion Creangă iesenii vor putea admira vesmântul diaconesc original, în care acesta a slujit la Biserica Golia.

Noaptea Muzeelor 2014 la Golia se află înscrisă atât pe site-ul national al evenimentului , link-ul fiind turnul-golia-si-casa-diaconului-ion-creanga-asociatia-centrul-de-promovare-turistica/, cât si pe site-ul francez, al initiatorilor internationali ai evenimentului , cu link-ul associatia-centrul-de-promovare-turistica-iasi.

La Sala Clopotelor vizitatorii vor fi plăcut surprinsi de Kaleidoscope, o initiativă a colegilor nostri din Franta.
Kaleidoscope este o aplicatie pentru smartphone care poate fi descărcată si utilizată gratuit de către vizitatori, în vederea realizării de selfi-uri în muzee, inspirate de patrimoniul acestora (MuseumSelfie). Fotografiile (cu legende referitoare la muzeu, oras, tară) se trimit prin intermediul aplicatiei către o bază de date, imaginile urmând să fie proiectate pe durata desfăsurării Noptii Muzeelor în toate muzeele din Europa înscrise în evenimentul Kaleidoscope.

kaleidoscope

Kaleidoscope este o aplicatie pentru smartphone care poate fi descărcată si utilizată gratuit de către vizitatori, în vederea realizării de selfi-uri în muzee.

Organizatorii adreseaza  multumiri Complexului PALAS Iasi care “pro bono” a acceptat să promoveze evenimentul devenind astfel partener în acest demers cultural si educativ benefic comunitătii.

Asociatia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înfiintată în cadrul Proiectului „Reabilitarea si dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia” şi îsi propune restaurarea, protectia, conservarea şi promovarea obiectivelor turistice din judetul Iaşi în vederea realizării şi dezvoltării unui turism sustenabil.

INFO

www.iasi-info.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: