Spectacolul de teatru ”Turnul albastru” la Ateneul Tatarasi

Spectacolul de teatru ''Turnul albastru'' la Ateneul Tatarasi/ afis fara data www.iasifun.roTURNUL ALBASTRU – teatru in doua personaje, adaptare dupa piesa “Avant de mourir” de Val Butnaru, cu o durată de o ora si jumatate.

REPREZENTATII

 • Sambata, 11.05.2013, ora 19.00
 • Duminica, 12.05.2013 ora 19,00

DESPRE

Regia: Andrei Cantaragiu; Coregrafia: Erica Ioana Moldovan; Distributie: Andrei Cantaragiu – Ovidiu , Erica Ioana Moldovan – Magda.

Erica Moldovan revine pe scena Ateneului Tatarasi intr-un spectacol care va avea premiera, nu intamplator, pe 14 februarie. Iubitorii de teatru vor fi purtati, in pasi de dans, printr-o poveste de dragoste ce surprinde un cuplu in multiple si inedite ipostaze. Tradari si ratari, iluzii si lasitati, sperante si capitulari vor fi traite de spectatori alaturi de actorii Erica Moldovan si Andrei Cantaragiu, care vor intruchipa protagonistii din „Turnul Albastru”. Montarea, cu o durata de o ora si jumatate, este o adaptare realizata de Andrei Cantaragiu dupa piesa “Avant de mourir” de Val Butnaru.

E povestea a doua personaje, Ovidiu si Magdalena. Amandoi sunt din Magurele, de langa Chisinau, dar se intalnesc intr-un subsol din Paris. Ovidiu este un batranel decrepit care ofera lectii de tango, in vreme ce Magda, o tanara de 20 de ani, vine tocmai pentru a solicita lectii de tango. Din vorba in vorba descopera ca provin din acelasi orasel. Si de aici incepe povestea lor. Este o poveste completa, ce ilustreaza toate ipostazele de cuplu: de la relatia tata – fiica, la prieteni, ba chiar la mici momente in care amandoi sunt cuprinsi de emotia iubirii. Fiecare scena se desfasoara ca un episod singular, avand o alta poveste care se suprapune peste firul initial. Povestea care circula pe dedesubt se desconspira abia in final“, dezvaluie Erica Moldovan.

Relatia dintre Ovidiu si Magdalena, care ajung sa fie dependenti unul de celalalt, in ciuda tachinarilor permanente, este rezumata prin intermediul a 5 tangouri. Coregrafia acestor momente de dans poarta semnatura Ericai Moldovan. „Este inedit ca eu alaturi de colegul meu (impreuna au pus bazele Teatrului „Pur si Simplu” – n.r.) am creat tot ce contine acest spectacol: idee regizorala, textul modificat, regia, scenografia, coregrafia, tot. Au fost nopti lungi petrecute la masa printre idei si idei. Am vrut sa creem un spectacol complet, care sa satisfaca orice gust, orice cerinta”, a subliniat Erica Moldovan. Aceasta productie a fost prezentata pentru prima data vara trecuta, la Constanta, orasul natal al celor doi actori, reprezentand debutul lor in formula „Pur si Simplu”. ( Loredana OPREA, Ziarul de Iasi)

CRONICA DE EVENIMENT

Spectacolul este controversabil în ceea ce priveşte raportul dintre intenţiile regizorale de dramă psihologică, cu accente de comedie absurdă şi ceea ce se realizează: interpretarea în cheie simbolică a unui text realist, interpretarea actoricească rămânând realistă.

La Ateneul Tătăraşi se joacă Turnul albastru, adaptare după piesa de teatru ”Avant de mourir” de Val Butnaru, regia Andrei Cantaragiu, distribuţia: Andrei Cantaragiu (Ovidiu), Erica Moldovan (Magdalena). În adaptarea propusă la Ateneu de cei doi, finalul piesei lui Val Butnaru este uşor schimbat şi accentele tematice sunt mutate dinspre realism (în varianta originală ea suferă de o boală incurabilă) înspre simbolistica centrală din ”Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”: moartea ca şi călătorie simbolică, iar îngerul morţii, ghidul călătorului, ia chipul unei femei. Citeste continuarea cronii pe www.ziaruldeiasi.ro

BILETE

Studenti, elevi, pensionari: 10 lei, Bilet intreg: 15 lei

Program casierie: luni-vineri, orele 13.00-16.00 si cu o ora inainte de inceperea spectacolului. Rezervări online: www.ateneutatarasi.ro.

INFO

Ateneul Tatarasi

Str. PICTORULUI nr. 14 IAŞI, cod postal 700320

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

Email: ateneutatarasi@yahoo.com

www.ateneutatarasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

3 comentarii la “Spectacolul de teatru ”Turnul albastru” la Ateneul Tatarasi”

 1. Robert says:

  O piesa deosebita si doi actori minunati!Felicitari!

 2. lucian_rotaru says:

  Va multumim pentru feedback si speram sa fie de folos acesta si altor persoane care isi doresc sa vada spectacolul.

 3. Dana says:

  Felicitari si multumiri actorilor pentru o seara de teatru minunata!!! Nu am cuvinte, o piesa care m-a facut sa plang si sa rad in acelasi timp!

Scrie un comentariu: