Turneul Stradivarius 2020 – “Piazzolla 99” a fost reprogramat pentru luna septembrie

Muzica unește oamenii! Știm că în fiecare primăvară, din ultimii 12 ani, în lunile mai-iunie, publicul iubitor de artă, de muzică clasică, așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu violonistul Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder Voicu, alături de artiștii invitați, în cadrul Turneului Internațional Stradivarius.

Am așteptat și am sperat până în acest moment să ne reîntâlnim, între 20 mai – 20 iunie2020, și să ne bucurăm de muzica pe care violonistul Alexandru Tomescu și artistul argentinian de bandoneon, Omar Massa, au pregatit-o pentru concertele din toată țara. Din păcate, Ediția anului 2020, a XIII-a ediție a Turneului Internațional Stradivarius, numită “PIAZZOLLA 99”, se reprogramează pentru perioada 3-20 septembrie 2020.

Organizatorii au luat decizia ca Turneul Internațional Stradivarius – “PIAZZOLLA 99”- să fie reprogramat pentru perioada 3 – 20 septembrie 2020, un număr de 13 concerte, care vor avea loc în Catedralele Romano și Greco Catolice din țară, precum și la Sala Radio din București și Parcul Coloana Fără Sfârșit a lui Brâncuși de la Târgu-Jiu. Pentru turneul din acest an au în vedere o serie de schimbări, care vor aduce tot mai aproape tehnologia și muzica, iar publicului îi propun să experimenteze o nouă formă de exprimare și conectare cu muzica, să rămână optimist și unit prin artă, muzică, prin tot ceea ce este frumos.

Alexandru Tomescu a declarat: “Nu este deloc ușor să stau acasă în luna mai! Închiderea tuturor activităților de spectacole a fost brutală și totală, dar – trebuie să recunosc – necesară pentru sănătatea și siguranța noastră, a tuturor. Luna mai va fi, așadar, pentru prima dată în ultimii 12 ani, o lună liniștită pentru mine, fără întâlnirile cu publicul din fiecare oraș vizitat de turneu, fără lungile călătorii, fără repetiții, fără concerte… Dar nu vă îngrijorați, ne revedem la toamnă! The show must go on! Turneul Stradivarius merge mai departe. Nimic nu poate opri forța muzicii, care este o forță a frumosului din viețile noastre. Cred că, în această lungă perioadă de izolare, am descoperit cu toții cât de importante sunt lucrurile acestea, aparent trecătoare: concertele, spectacolele de teatru, proiecțiile cinematografice… Avem nevoie, mai mult decât oricând, de cultură și frumos în viața noastră.

Programul muzical al turneului “PIAZZOLLA 99” Vioară – Alexandru Tomescu și Omar Massa – bandoneon: Haendel  – Adagio in Re major/ Bach – Aria pe coarda sol/ Beethoven – Duo in do major/ Massenet – Meditatia/ Kreisler – Preludiu si Allegro/ Porumbescu – Balada/ Piazzolla – Bruno y Sarah/ Piazzolla – Calambre/ Piazzolla – Night Club 1960/ Piazzolla – Oblivion/ Piazzolla – Libertango/ Omar Massa – Avincis Tango

Între timp, întreaga echipă muncește la pregătirea unei ediții speciale a Turneului Internațional Stradivarius 2020, care să redea încrederea publicului în această perioadă de izolare, când fiecare dintre noi are tot mai multă nevoie de artă, exprimată în diversele sale forme: muzică, spectacol, poezie, teatru sau film și să ajute la revenirea cât mai rapidă la normalitate.

INFO

turneulstradivarius.ro

www.alexandrutomescu.com

www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: