Turneul national “Va place BACH?”, sustinut de Razvan Suma

Turneul va debuta marti, 2 octombrie, de la ora 19, la Filarmonica Moldova din Iasi, unde Razvan Suma se va prezenta cu un spectacol inedit de proiectii multimedia asociat compozitiilor semnate de Johann Sebastian Bach.

Unul dintre marii compozitorii ai lumii: BACH. Un instrument de colectie cu valoare de patrimoniu: violoncelul Maucotel – Fournier, realizat la Paris in 1849. Doua partituri care impun o virtuozitate artistica deosebita : Integrala suitelor pentru violoncel solo si Variatiunile Goldberg. Un spectacol inedit de proiectii multimedia asociat compozitiilor semnate de Bach. Toate aceste elemente reunite de tanarul violoncelist Razvan Suma, care lanseaza din nou o provocare iubitorilor de muzica din zece orase ale Romaniei: „Va place BACH?” este intrebarea la care artistul va invita sa gasiti raspunsul la finalul concertelor sustinute in cadrul turneului sau national.

In martie 2012, violoncelistul Razvan Suma, unul dintre cei mai activi muzicieni romani, a sustinut primul sau turneu national solo, indeplinindu-si astfel un vis drag stabilit inca din timpul anilor de studiu. Sub titlul Va place BACH?, turneul a prezentat unui numar de peste 5000 de spectatori din opt orase din Romania o premiera in domeniul muzicii clasice: prima interpretare a unui artist roman, intr-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach.

Dat fiind succesul de care s-a bucurat turneul, organizatorii – prin Asociatia Culturala “Analia Selis” – isi propun sa prezinte cea dea doua editie a turneului Va place BACH?. Intre 2 octombrie si 7 noiembrie, concertele sustinute de Razvan Suma vor avea loc in Iasi, Botosani, Hunedoara, Satu-Mare, Cluj-Napoca, Timisoara, Ramnicu-Valcea, Craiova, Sibiu si Bucuresti.

In programul celei de-a doua editii a turneului Va place BACH? veti asculta, la concertele din tara, integrala suitelor pentru violoncel solo, partitura lui Bach fiind transpusa  intr-o „poveste” vizuala prin proiectiile multimedia realizate de Vadim Staver. Portofoliul artistului multimedia include o bogata activitate de montaj, editare si mixaj sunet, productie pentru filme artistice, documentare, emisiuni si  seriale TV s.a. A lucrat la un numar important de pelicule pentru realizarea mai multor etape din zona de post productie, alaturi de regizori romani sau straini ca Francis Ford Coppola, Paul Schrader, Paul Negoescu, Malvina Ursianu, Xavier Palad si David Moreau.

Turneul se va incheia la Bucuresti, printr-un concert extraordinar cu Variatiunile Goldberg semnate de Bach, interpretate la trei instrumente cu coarde:  violoncel – Razvan Suma, vioara – Corinne Chapelle si viola – Razvan Popovici, doi invitati de talie internationala.

RAZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi si mai importanti tineri instrumentisti romani, cu un repertoriu cuprinzator, realizat in cele peste cinci sute de recitaluri si concerte sustinute in intreaga lume. Pe langa activitatea concertistica din Romania, sustine frecvent concerte alaturi de pianistul spaniol Josu Okinena, alaturi de care a concertat in sali ca “Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon” din Buenos Aires, „Kursall” din San Sebastian.

Razvan Suma a realizat din 2006 pana in prezent sase turnee in formula de Trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” – alaturi de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alaturi de Marin Cazacu, Alexandra Gutu si Octavian Lup, in componenta cvartetului de violoncele „Cellissimo”, Razvan Suma este prezent pe scene din  Italia, Portugalia, Macao sau Maroc.

In 2009 a devenit solist al Orchestrelor si Corurilor Radio. In calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzica Bucuresti dezvolta o intensa activitate pedagogica si este invitat sa predea la cursuri de maiestrie organizate in tari ca Spania, Argentina, Coreea si in Romania, in cadrul atelierelor organizate de Asociatia SONORO.

Pentru detalii despre turneul national „Va place BACH?” va invitam sa consultati site-ul www.razvansuma.com

Pentru un bilet la concertul inedit de la Filarmonica, iesenii vor plati 26 de lei la categoria A, 18 lei la categoria B si 17 lei la categoria C.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: