Turneul Naţional Stradivarius Bach to Basics – un succes încă de la primele concerte

Turneul Naţional Stradivarius Bach to Basics al violonistului Alexandru Tomescu a trecut de jumătate, iar succesele sale continuă. Până acum, şapte catedrale din tot atâtea oraşe au fost neîncăpătoarepentru toţi cei dornici să asculte minunata muzică de Bach. Mulţi dintre ei au ales să stea în picioare peste două ore, pe toată durata spectacolului, ceea ce demonstrează că într-adevăr publicul din România are toată disponibilitatea pentru produse culturale de calitate. Urmatoarea oprire va fi la Iasi – 22 mai (Biserica Romano-Catolică „Adormirea Maicii Domnului”).


VEZI SI: Alexandru Tomescu se pregăteşte pentru Turneul Naţional Stradivarius “Bach to Basics”

Cauza pe care Alexandru Tomescu o face cunoscută în perioada turneului – cea a Fundaţiei Hope and Homes for Children România – se bucură la rândul ei de succes: publicul din Braşov, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea,Timişoara şi Dumbrăveni a donat peste 7500 de euro care vor fi direcţionaţi către HHC România pentru implementarea unor proiecte de restructurare a sistemului de protecţie a copilului, dar şi pentru construirea unor case de tip familial în Sectorul 6 al Capitalei.

Prin Turneul Naţional Bach to Basics, Alexandru Tomescu îşi propune să adauge repertoriului său o nouă integrală importantă destinată viorii: Sonatele şi Partitele compuse de Johann Sebastian Bach, un set de şase lucrări ce reunesc simplitatea unor linii melodice pure cu o deosebită complexitate de ordin tehnic. Acestei muzici i se asociază în Turneul Naţional Stradivarius 2013 un spectacol de lighting design, care creează o atmosferă deosebită pentru fiecare lucrare în parte.

Catedrala a fost aleasă ca spaţiu de desfăşurare a turneului pentru că este locul ideal pentru a ne reculege, pentru a ne cufunda în noi înşine şi pentru a ne lăsa în voia acestei muzici purificatoare. Pe lângă aceasta, a cânta Bach în catedrale este unica alegere posibilă în contextul recreării atmosferei în care a trăit şi creat marele compozitor german.

Cinci oraşe se mai regăsesc în itinerariul turneului: Iaşi – 22 mai (Biserica Romano-Catolică „Adormirea Maicii Domnului”), Bacău – 23 mai (Catedrala Catolică „Sf. Petru şi Pavel”), Constanţa – 25 mai (Catedrala Romano-Catolică „Sf. Anton de Padova”), Piteşti – 27 mai (Biserica Romano-Catolică „Sf. Anton”) şi Bucureşti – 29 mai (Catedrala Romano-Catolică „Sf. Iosif”).

Intrarea la concerte este gratuită, dar Alexandru Tomescu vă invită, după ce v-aţi bucurat de muzică, să vă gândiţi preţ de o secundă la cei care nu au parte de bucurii zilnice: copiii aflaţi în protecţia statului, sprijiniţi de Hope and Homes for Children România. Orice donaţie este binevenită pentru a coborî un deziderat din abstract în concret: acela de a oferi o casă şi o familie fiecărui copil.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul turneului: www.turneulstradivarius.ro, iar pentru a rămâne conectaţi la noutăţi şi informaţii inedite despre eveniment, accesaţi pagina oficială de Facebook a lui Alexandru Tomescu: www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial.

Un proiectprezentat de PlafarşiCentrofarm

Organizatori : Quartz Media Production, Fundaţia Remember Enescu;Co-producători: TVR şi Europa FM

Sponsori: Rotary International, Intel, Calivita, Five’s, Alistar Security, International Leasing; Partener: Tudor Tailor

Parteneri media:Realitatea TV, Adevărul, DilemaVeche, Caţavencii, Forbes, Q Magazine, Şapte Seri, Igloo magazine, Bewhere, Revista 22, Observator Cultural, Regard, Money Magazine, Money Channel, Money.ro, Discovery, ziare.com, business24.ro, hotnews, 220.ro, modernism.ro, 4arte.ro, Art Act Magazine, Webcultura, dela0.ro, Cocor Media Channel, Spectacular, Oops Media, metropotam.ro, media TRUST

Parteneri media locali:Bună Ziua Braşov, Braşovul Tău, Radio Braşov, RTT, Nova TV, Nova FM, Mix TV, 24 de ore mureşene, Târgmureşeanul,Radio Son, OraşulCluj.ro, Evenimente în Cluj, Făclia, Foaia Transilvană, Monitorul Cluj, Graiul Maramureşului, Ziar MM, Bihoreanul, Ziua de Vest, TM Press, Pressalert.ro, Profil Cultural Sibiu, Altiasi.ro, Ziarul de Iaşi, Ziarul de Bacău, bacăul.ro, Telegraf, Radio Sky, TV Neptun.

INFO

www.turneulstradivarius.ro

www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: