Turneul muzical ”Sunetul Rădăcinii” ajunge și la Iași

Renumita artistă internațională de jazz, Teodora Enache, pornește în turneul muzical ”Sunetul Rădăcinii”, între 14 și 17 iunie, primul dintr-o serie de astfel de turnee care vor continua în Germania, odată cu lansarea noului album. In Iasi, artista va canta la Casa de Cultura a Studentilor, sâmbătă, 15 iunie, ora 20:00.

Motivația acestui turneu? Dorul. Bucuria de la cânta și de a-i încânta pe oameni. Unul dintre scopurile acestui turneu este și întâlnirea cu tânara generație, iar la Iași, în deschiderea concertului va concerta trupa KARMS, de la clasa profesorului Romeo Cozma.

Acest tur al Moldovei se întâmplă din rațiuni pur sentimentale. Suntem în plin sezon de concerte, între Bruxelles și Paris, între Frankfurt și București, dar Oneștiul este orașul în care m-am născut. Aici, am copilărit. Aici, am crescut. Și tot aici, am avut un singur concert alături de Maestrul Johnny Răducanu în urmă cu 20 de ani. Simt nevoia să mă întorc. E imperios necesar să le arăt colegilor și prietenilor că mi-e dor de ei și că nu i-am uitat. Eu mă exprim cel mai bine prin muzică, așa că am ales să le cânt!”, mărturisește Teodora Enache.

În cadrul mini-turneului de la începutul verii, Teodora îi va avea ca invitați și parteneri de dialog pe Călin Grigoriu – un foarte versatil, nuanțat și migălos chitarist cu un format clasic la bază și pe Joca Perpignan – percuționist născut și crescut în Rio de Janeiro, cu ritmul în sânge, școlit la Berklee School of Music.

Colaborarea scenică dintre cei trei evoluează în armonii vocale fără precedent, în triouri surprinzătoare care evidențiază emoția din muzica Teodorei Enache. Prima întâlnire artistică între cei trei muzicieni a avut loc în urmă cu un an, când Teodora și-a lansat în România musicalul poetic – Profetul. Călin Grigoriu și Joca Perpignan au devenit, de atunci, invitați permanenți în The Profet Band, dar și în alte proiecte ale Teodorei, în cadrul cărora colaborarea muzicală între ei s-a rafinat constant.

Teodora Enache este un artist viu și liber în arta sa. Un muzician ale cărei surse de inspirație sunt profunde și adânci: de la doina românească până la Kahlil Gibran, de la swing la Klezmer, de la Gerswhin la Enescu. Totul e simțire. Azi, după 25 de ani de pasiune, Teodora simte că vrea și poate să găsească ”Sunetul Rădăcinii”, care ne unește pe toți.

Veniți să ascultați ”bucuria și gratitudinea liniștea care apar în Sunetul Rădăcinii noastre comune. Să simțiți valoarea ritualică a muzicii, capacitatea ei unică de a crea conexiuni privilegiate între oameni și de a-i face să perceapă existența rădăcinii comune care ne unește pe toți”, ne îndeamnă artista de jazz.

Teodora Enache a fost prima solistă care a adus Doina pe scena de jazz. Proiectul care a consacrat-o a fost Rădăcini, subiectul a zeci de concerte în turnee în Europa și Satele Unite. Teodora Enache este muzicianul care a primit doi ani la rând Premiul pentru “Cea mai bună contribuție internațională a unui muzician de jazz”, oferit de Radiodifuziunea Română.

BILETE

Pret bilet: 50 lei. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

INFO

www.iabilet.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: