Turneul Internaţional al Tinerilor Matematicieni are loc la Iaşi/ 5-12 iulie

Turneul Internaţional al Tinerilor Matematicieni are loc la Iaşi/ 5-12 iulie/ fotoÎn intervalul 5-12 iulie 2013, Colegiul Național este gazda celei de-a V-a ediții a Turneului Internațional al Tinerilor Matematicieni (INTERNATIONAL TOURNAMENT of YOUNG MATHEMATICIANS), la care participă 87 de elevi cu performanțe deosebite la matematică şi 47 de profesori reprezentând șapte țări: Franţa, Germania, Rusia, China, Belarus, Bulgaria şi România, elevii fiind organizaţi în 15 echipe.

România, în calitate de ţară organizatoare, este reprezentată prin 5 echipe: două sunt formate din olimpicii naţionali ieşeni din Colegiul „C. Negruzzi”, Colegiul Naţional „E. Racoviţă” şi Colegiul Naţional Iaşi şi trei echipe sunt formate din olimpicii naţionali şi internaţionali ai României.

Cele 15 echipe participante sunt evaluate de către un juriu internaţional alcătuit din reprezentanţi ai unor instituţii universitare şi de cercetare din Elveţia, Franţa, Germania, Rusia, Belarus, Bulgaria şi România.

Prestigioasa competiție a fost lansată la iniţiativa unor studenţi şi tineri cercetători, foști olimpici internaționali din Franța, fiind susţinută de Universitatea Paris Sud și ilustra organizație Animath.

Turneul este organizat sub forma unui concurs pe echipe adresat elevilor de liceu din toată lumea. Scopul competiției este de a stimula interesul pentru matematică și aplicațiile ei, de a dezvolta gândirea științifică, abilitățile de comunicare și lucrul în echipă.

Datorită interesului crescut pentru acest tip de competiții, în mai multe țări se organizează turnee naționale, echipele câştigătoare participând la turneul internaţional (Franţa, Bulgaria şi Belarus).

Turneul Internaţional al Tinerilor Matematicieni are loc la Iaşi/ 5-12 iulie/ logo

Spre deosebire de olimpiade, seturile de probleme pentru Turneu sunt publicate cu câteva luni înainte și conțin probleme ale căror soluții nu se cunosc încă. În timpul competiției participanţii își expun rezultatele cercetărilor în cadrul unei dezbateri între echipe.

Concursul este organizat în trei runde, runda finală fiind decisivă în stabilirea echipelor câştigătoare.

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

INFO

Pe site-ul concursului – http://itym.org – sunt publicate seturile de probleme și formularele de aplicație.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: