Turneul IndependNet la Iași, 24 și 28 aprilie 2016

Turneu IndependNet Iasi

În luna aprilie, Teatru Fix din Iași primește invitați din București și Timișoara în cadrul unui proiect organizat de Rețeaua Teatrelor Independente. În 24 și 28 aprilie la Teatru Fix vor ajunge două spectacole incluse în a doua ediție a Turneului IndependNet: Trădare – o producție unteatru, București – și Huooooo!!! – o producție Auăleu, Timișoara.

Acestea sunt numai două dintre cele 10 spectacole independente din turneul care va ajunge în următoarele trei luni la Iași, Cluj, Timișoara, București și Târgu Mureș. Gazda ieșeană din aprilie se transformă, la rândul ei în vizitator în luna iunie, când spectacolul Hamlet pentru Hamlet va fi prezentat la Teatru 74 din Târgu Mureș.

Turneul IndependNet are ca scop creșterea vizibilității teatrului independent în România, familiarizarea publicului cu companii de teatru din afara orașelor proprii și colaborarea între operatorii culturali independenți din țară. Spectacolele prezentate, diferite ca teme și stilistică, au în comun faptul că au fost realizate în mod profesionist în regim independent, că au avut premiera de curând și sunt reprezentative pentru companiile care le-au produs. Turneul încearcă astfel să reprezinte varietatea și interesele comune ale unei noi generații de artiști care, încet-încet, își revendică un loc propriu în teatrul din România.

Rețeaua Teatrelor Independente are ca scop asigurarea unei mai mari vizibilități a spațiilor și companiilor de teatru independente din România prin colaborarea dintre acești operatori culturali care nu sunt finanțați de la bugetul de stat. Inițiată în 2015 cu un număr de șase membri, rețeaua numără acum 15 membri, iar numărul lor este în continuă creștere. Prin facilitarea unor interacțiuni și a unor schimburi de idei, urmărim creșterea nivelului artistic al spectacolelor independente, precum și creșterea vizibilității acestora. Scopul principal este acela de a de a ne cunoaște, de a comunica și a ne sprijini reciproc, de a câștiga împreună un public și parteneri noi.

Turneul IndependNet 2016 este un proiect cultural co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

  • 24 aprilie, Teatru Fix, ora 19:00TRĂDARE de Harold Pinter
    O producție unteatru (București)

Distribuție: Sabrina Iașchevici, Silviu Debu, Ionut Vișan. Traducere: Sânziana Stoican. Scenografie: Valentin Vârlan. Regie: Sânziana Stoican.

Tradare 7
În Trădare, lucrurile nu iau o turnură tragică, nu moare nimeni, nu devine nimeni depresiv, nu îşi ratează nimeni viaţa. Aici e talentul lui Pinter, în revelarea acestei acceptabilităţi relaţionale care nu salvează nici căsnicia, nici iubirea. Rata divorţului nu a scăzut datorită mariajelor deschise (admise tacit), secretul unei bune relaţii nu a fost descoperit, cuplurile continuă să se despartă. Căsnicia e un contract, dar nu se ştie deocamdată cum poate el să aducă fericirea.Oana Stoica, Dilema Veche

  • 28 aprilie, Teatru Fix, ora 19:00HUOOOOO!!! de Ovidiu Mihăiță
    O producție Auăleu (Timișoara)

Acționează: Marian Pîrvulescu, Christine Cizmaș. Înscenarea: Ovidiu Mihăiță

Foto_1 HUOOOOO!!!
Un spectacol fără decor, muzică, efecte, costume, fum, figurație, dar la care în schimb se râde. Postura în care sunt puși artiștii atunci când trebuie să își descrie operele este ca aceea în care mamele spun despre copiii lor că sunt cei mai frumoși din lume.

Ar fi ilar să ne lăudăm singuri spectacolele. Nu, categoric nu este cel mai bun spectacol făcut vreodata și doar așa știm că nu este cel mai prost, ceea ce e mai important decât să nu fie cel mai bun. Imaginați-vă un spectacol fără final, fără sfârșit, la care nu trebuie să aplauzi, un spectacol care nu are o durată fixă, poate ține o oră și jumătate, două sau trei. O tragicomedie politică, socială și umană.

BILETE

Intrare: 15 lei. Rezervări: 0724 92 12 12 (între 17:00 și 21:00) sau teatrufix.ro/rezerva

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

E-mail: teatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FB: www.facebook.com/TeatruFix

independnet.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: