Tura de cicloturism: Pe urmele haiducilor, in Calimani

In perioada 1-3 septembrie 2017 haideti sa pedalam impreuna pe 3 trasee superbe in Calimani! Este o tura de cicloturism medie ca dificultate, potrivita pentru persoane de peste 14 ani. Va puteti inscrie la tura pana pe 23 august!

Vineri, 1 septembrie se pleaca din Iasi. Exista posibilitatea (recomandata) sa se mearga in grup cu trenul pana la Vatra Dornei. Primul traseu este prin sate de munte, de la Vatra Dornei la Gura Haitii, la pensiune. Exista poteci frumoase printre case traditionale, fanete si poieni. Seara luati cina si va pregatiti de a doua zi.

Sambata, 2 septembrie este ziua in care  se urca pe munte pe malul paraului Neagra, pana la fosta exploatare de sulf. Aici grandoarea locului se imbina cu tristetea muntelui ramas sterp. Pare greu de crezut ca in zona a fost un adevarat oras cu aproximativ 8000 de muncitori ce au lucrat acolo.

Duminica, 3 septembrie se pleaca spre casa. Se vva merge pe o alta varianta de traseu din Gura Haitii pana in Vatra Dornei. Cele cateva portiuni de urcus vor fi recompensate de privelisti superbe si portiuni de coborare numai bune sa ne incarce bateriile pentru un final de tura la poalele muntilor Calimani.

Detalii organizatorice!

– va exista o masina care preia bagajele de la gara Vatra Dornei, pana la cazare si care va ajuta cu bagajele pana la gara in ziua plecarii;
– 3 trasee ghidate de cicloturism, de aproximativ 30 de kilometri fiecare si 500 m diferenta de nivel;
– notiuni de siguranta pe bicicleta specifice terenului cu diferente de nivel si a deplasarii in grup;
– masina de asistenta pe tot parcursul traseelor de bicicleta parcurse – in caz de necesitate participantii pot parcurge anumite portiuni cu masina;
– asistenta mecanica in caz de necesitate;
– foto si video, marturie a experientei;
– costul de intrare in rezervatia Parcului National Calimani;
– cazare 2 nopti in camere cu pat dublu si baie proprie;
– 4 mese+pachetele pe drum – cina de vineri, 1 septembrie, mic dejun si cina pentru sambata 2 septembrie, mic dejun pentru duminica, 3 septembrie + pachetele cu mancare pentru drum, sambata.
– numar minim de participanti 10, numar maxim de participanti 14.

INSCRIERE

Costul turei: 350 de lei – transportul NU este inclus. Se recomanda deplasarea cu trenul, pentru a putea sa va bucurati de intreaga experienta impreuna. Costul transportului cu trenul, dus-intors este de 125 de lei si include biletele pentru o persoana si o bicicleta.

Confirmarea fara echivoc a participarii se face completand formularul de inscriere si achitand avansul de 150 de lei pana pe 23 august 2017. Locurile sunt limitate. Grupul va fi de maxim 14 persoane si de cel putin 10 persoane. In cazul in care pana la data de finalizare a inscrierilor nu se intruneste grupul minim de participanti putem anula tura de cicloturism si vom restitui avansul. FORMULAR DE INSCRIERE: forms/S9pMUKaeANZUajk92

Daca un participant face plata si, din anumite motive, anunta dupa data de 25 august 2017, inclusiv ca nu mai poate participa, nu i se va restitui suma platita pentru ca timpul ramas pana la desfasurarea turei nu permite gasirea unui nou participant.

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere 4 biciclete performante si echipament de protectie – casca, lumini. Pret inchiriere: 120 de lei pentru toate cele 3 zile. Se asigura transportul bicicletei.

INFO

ProBike Addiction 

www.probikeaddiction.ro

www.facebook.com/Probikeaddiction

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: