Tur de Iasi literar in fiecare miercuri, gratuit pentru elevi si studenti

Tur de Iasi literar in fiecare miercuri, gratuit pentru elevi si studentiProiectul este organizat in colaborare cu Muzeul Literaturii Romane, Centrul de Informare Profesionala, Orientare in Cariera si Plasament, Muzeul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi si Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu”. Turul literar va fi asigurat de catre ghizii Icar Tours in fiecare miercuri, in mod gratuit pentru elevi si studenti.

„Incepand cu iunie 2011, Icar Tours a organizat in fiecare miercuri un tur de Iasi pietonal gratuit pe traseul Piata Unirii – Palatul Culturii, pentru toti turistii sau iesenii interesati sa descopere orasul. In prezent, de tururile de oras beneficiaza peste 400 de persoane pe luna. Prin acest proiect, Clubul de ghizi al agentiei Icar Tours isi propune sa aduca in atentia elevilor, studentilor, turistilor si iesenilor valorile si simbolurile literare ale orasului Iasi. Obiectivele istorice si religioase, muzeele si casele memoriale, arhitectura deosebita si mostenirea culturala bogata, fac din Iasi unul dintre cele mai iubite destinatii pentru turism urban”, declara Victoria Epurean, coordonatorul Clubului de Ghizi Icar Tours.

Turul pietonal literar va avea ca punct de plecare Parcul Copou – Teiul lui Eminescu. Pe traseu se vor vizita: Muzeul Mihai Eminescu, Teiul lui Mihai Eminescu, Obeliscul cu lei, Muzeul Universitatii, Centrul Cultural Francez, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi si Sala pasilor pierduti, Aula Gh. Asachi, Academia Romana, Scoala fiilor de militari, Muzeul Literaturii Romane – Casa Pogor, Aleea Voievozilor, Bustul lui Mihai Eminescu, Biblioteca Centrala Universitara si Rapa Galbena.

INSCRIERI

Pentru inscrieri si alte informatii despre turul literar de Iasi, aveti la dispozitie e-mail ghid@icar.ro si telefon 0755. 045. 330.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: