Tudor Gheorghe la Iasi

intre-rapsozi-si-lautari

Luni, 27 februarie 2012, de la ora 19:00, maestrul Tudor Gheorghe isi va incinta ascultatorii cu un nou spectacol la Casa Studentilor din Iasi, “Intre rapsozi si lautari“.

Tudor Gheorghe este recunoscut pentru spectacolele de muzică şi poezie pe care ni le oferă de 43 de ani. Se pare că cele mai multe reprezentaţii ale artistului au o anumită temă.  În 2006 prezenta “Calvarul unei inime pribegi”, spectacol ce conţinea cântece din anii 1930, iar în 2008 dedica un întreg concert (“La margine de imperii”) pentru singura regiune din ţară care a fost sub mai multe imperii. De asemenea, la sfârşitul anului 2011 cântăreţul nu a stat “Degeaba… ?!” şi a oferit fanilor o creaţie originală, în stilul rock-simfonic.

In luna februarie 2012,  maestrul Tudor Gheorghe ne va incinta cu sunetul cobzei sale, in  acompaniamentul unui taraf  autentic.   “Intre rapsozi si lautari” este  un spectacol-lectie despre separarea clară a muzicii lautaresti de muzica populara.

Iata ce spune maestrul:  “Ma doare tot ce vad in acest spatiu ro­manesc! Cintecul popular este absolut calcat in picioare. E in­fio­rator! Lumea e debusolată. Redactori ana­lfabeţi in domeniu propun abe­raţii de folclor, iar bietul roman crede ca, daca se da la televizor, asa e.” Nu e aşa, e cum le dezlea­gă cre­dinciosul voievod Tudor Gheor­ghe!

BILETE

Biletul costa 75 de lei si poate fi achizitionat de la Casa de Cultura a Studentilor, dar si online, prin intermediul portalului vreaubilet.ro.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: