Tudor Gheorghe in concert: Toamna simfonic aniversar – 15 ani

tosmna-1

Luni, 10 Octombrie 2016, de la ora 19:00, sunteti asteptati in sala mare a Teatrului National la o intalnire cu maestrul Tudor Gheorghe: Toamna simfonic aniversar – 15 ani. Orchestrator si dirijor: Marius Hristescu.

Nu este compozitor, însă aude muzica interioară a unei poezii adevărate. Fiecare o aude în alt fel. Unii sunt capabili să o exteriorizeze, alţii nu. Tudor Gheorghe poate să o facă. De aceea, poezia populară şi cultă românească e în spatele său ca un resort, care îl ţine, îl împinge şi îl duce în permanenţă în sus. N-a imitat niciodată pe nimeni, n-a ţinut niciodată cont de nicio modă, nu s-a inventat după cineva. Tudor Gheorghe este produsul firesc, normal al versului şi al melosului românesc.

Are publicul lui, pe care nu l-a minţit niciodată timp de peste patru decenii, nu a făcut rabat de la calitate, nu a ştiut să cânte la cârciumi, botezuri, la nunţi, la festivalul berii sau la ziua oraşului. Nu ştie să cânte decât pe scenă, în faţa publicului.

Este „un truditor pe tărâmul culturii. Ar ca ţăranul, muncesc de îmi sar ochii din cap. Am publicul creat de mine, care nu poate fi păcălit. Spectacolele mele sunt şi de umor. Adică la mine se râde în spectacole şi se râde copios”, mărturiseşte olteanul universal.

Tudor Gheorghe are anotimpurile sale simfonice de câteva decenii bune. Au fost spectacole minunate pe care tinerii de astăzi nu le-au apucat. Maestrul le oferă şansa să cunoască altfel… anotimpul toamna. După 15 ani, olteanul universal va aduce Toamna Simfonic pe 10 octombrie, la Teatrul National Iasi.

E greu de receptat atâta frumuseţe poetică într-o lume în care aceste frumuseţi sunt foarte rare. Nu este vorba de o reluare… Dar nebeneficiind de sprijinul instituţiilor care difuzează hituri, fiindcă eu nu fac hituri, ci muzici frumoase, am zis că ar fi bine ca tinerii – care n-au avut parte în 2001 de Toamna mea – să mă asculte live. Dacă în altă parte nu au unde!”… Vorba aceea, toamna se numara bobocii. Iată că Tudor Gheorghe vrea să adune „bobocii” la Teatrul National, pe 10 octombrie.

BILETE

Biletele se găsesc la Casa de Cultură a Studenților Iași. Telefon: 0749 052 323 / 0741 515 987. Program: luni – vineri 10:00 – 19:00, sâmbătă 10:00 – 17:00. Pentru mai multe detalii, puteți suna la numărul 0748 028 233.

INFO

www.spectacoleiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: