Tudor Chirila si Vama la Palas Mall

Joi, 7 martie, ora 19.00, la Palas Mall, Tudor Chirila si Vama! Un concert pentru toate doamnele si domnisoarele. In avanpremiera acestui eveniment va oferim un interviu, realizat de bestmusic.ro , despre surprizele pe care le pregateste Tudor Chirila fanilor sai,  dar si despre noua sa carte, noul single Vama si proiectele in film si teatru.

tudor chirila_palas mall 640

2012 a fost anul “2012”. Cand ati lansat albumul, ai spus ca “asta este muzica pe care stim si vrem s-o facem“. Cum simtiti feedback-ul publicului, simti ca mesajul vostru a ajuns unde trebuie?

Incet, dar sigur discul nostru isi face loc in playerele oamenilor. Cred ca drumul acestui disc de-abia incepe. Speram ca bazinul nostru de fani de pe facebook ( peste 100 de mii) raspandeste muzica noastra si pentru asta le multumim. Pe de alta parte cantecele cu mesaj sunt asediate rau in zilele noastre. Ofensiva subculturii si a superficialitatii e destul de puternica.

Ce single-uri urmeaza sa mai auzim de pe album?

Am lansat de curand Rolul Soarelui. Speram sa ajunga o piesa “cantata” de radiouri. Ii pregatim si un videoclip in aceasta perioada. Nu am decis inca urmatorul single.

Sa vorbim putin si de “Exercitii de echilibru”. Te asteptai la un asemenea succes? A ajuns totusi la al patrulea tiraj.

Cand ai pus intrebarea era al patrulea tiraj. Cand am raspuns a iesit deja al cincilea. Mizam pe vanzari bune, dar recunosc ca tinta vizata a fost depasita intr-un timp mult mai scurt decat cel scontat. Ma bucura mult asta.

Pentru cei care nu stiu, intre 14 februarie si 8 martie te pot auzi la Europa FM citind zilnic cate un text despre iubire din carte. Nu este un sentiment ciudat pentru tine sa iti citesti propriile texte? Sau e acelasi sentiment pe care il ai cand iti canti propriile versuri?

Nu e deloc ciudat. Pentru mine e ca si cum as rosti monologuri in piese de teatru radiofonic. Face parte dintr-un fel de exercitiu de actorie.

Legat de asta, te-ai gandit sa lansezi cartea si ca audio-book? Sau alte volume pe care le vei lansa in viitor sa fie si in acest format?

Deocamdata nu vom lansa cartea in niciun alt format. Cel putin pana la sfarsitul anului. Mai tarziu e posibil sa iau in calcul varianta unui audiobook. E mult prea devreme acum.

Stim ca faci parte din cast-ul filmului grecesc “The Enemy Within” si ca ai fost si consultant muzical pentru el. Cum ai ajuns sa faci parte din proiect si cum ai primit rolul de consultant? Ai mai facut asta pana acum?

Nu am fost consultant pe toata coloana sonora, ci doar pe cateva scene care aveau nevoie de muzica lautareasca romaneasca. Regizorul s-a gandit ca e mai simplu sa apeleze la mine din moment ce eram deja implicat in film. A vrut sa asculte foarte multe propuneri si pana la urma a ales doua – trei bucati lautaresti mai vechi pe care le-au interpretat niste muzicieni din Atena.


Ce parere ai despre succesul filmului “Povestea copilului” la Berlin? Stim ca tu ai si fost la festival, din tara s-a vazut fabulos, cum a fost din mijlocul evenimentelor?

M-am bucurat mult pentru toata echipa. Am fost mandru la proiectia lor de la Berlin. Am scris entuziasmat pe blog despre acest film.

Pe 8 aprilie te vedem din nou in Biloxi Blues. Iti era dor?

Mereu mi-e dor sa joc Biloxi. E un spectacol excelent si imi face placere sa fac parte din distributia lui. Imi plac mult toti colegii mei. Exista un regret: il jucam prea rar pentru ca Biloxi e un spectacol de teatru independent si nu are pentru moment o casa a lui (a se citi o sala a lui).

Biloxi Blues e o piesa pe care multi au vazut-o si revazut-o cu aceeasi placere de fiecare data. In cazul tau, e vreun spectacol la care ai mers sau mergi de mai multe ori cu aceeasi placere?

Un specatcol pe care l-as revedea e Hamletul lui Ostermeier care a fost acum doi ani in FNT cred.

In final, ce proiecte mai pregatesti in viitorul apropiat?

Pregatesc un nou spectacol de teatru si unul sau doua proiecte legate de film. E prea devreme, insa, ca sa dau informatii mai detaliate.

Cei care ajung prin Bucuresti in zilele urmatoare se pot intalni cu Tudor Chirila si Vama la concertul ”Epidemie de iubire” ce va avea loc pe data de 10 martie, la Cinema Patria. Biletele pot fi gasite in format electronic pe www.iabilet.ro si www.bestmusic.ro/bilete la urmatoarele preturi:

  • 60 de lei – Acces General
  • 100 de lei – VIP, in fata scenei – include si noua carte a lui Tudor Chirila, “Exercitii de Echilibru”
ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: