Trupa-tribut Pink Floyd din România, live pe scena RocknRolla

Speak Floyd vine pentru prima dată în Iași, la RocknRolla, pe 2 septembrie 2021, cu show-ul extraordinar “OUTSIDE THE WALL”- o parafrază a clasicului album Pink Floyd, cât și o butadă la adresa vremurilor constrictive trăite.

Artistii ne-au pregatit atât compoziții de pe albumul “The Wall”, cât și piese fără vârstă, mereu actuale de pe cele mai cunoscute albume clasice ale legendarei trupe Pink Floyd.

Speak Floyd este un grup rock format din pasionați ai muzicii legendarei formații britanice de muzică progresivă Pink Floyd și care interpretează exclusiv piese ale acestei trupe. Ca orice tribute-band, Speak Floyd încearcă să reproducă cât mai fidel nu doar muzica, ci și o stare de spirit care a marcat numeroase generații.

Dată fiind pasiunea pentru muzica Pink Floyd, un grup de muzicieni din Transilvania se hotărăsc în ianuarie 2010 să pună bazele acestui proiect.În scurtă vreme, au stabilit un repertoriu care să cuprindă piese de pe cele mai reprezentative albume Pink Floyd.

Pe parcursul anilor, Speak Floyd au abordat maniera de “concert concept” în care și-au propus să interpreteze albumele de referință ale Pink Floyd exact la modul cum exista în original. Astfel, în 2016 are loc prezentarea “Welcome to the Machine Tour”- replică fidela a albumului “Wish you were here”, concert înregistrat de TVR Cluj și intens promovat. Apoi, pe 1 Martie 2018, exact la 45 de ani de la lansarea albumului “The Dark Side of the Moon”, Speak Floyd lansează proiectul omonim. Pe 30 noiembrie 2019 s-au împlinit 40 de ani de la lansarea dublului album “The Wall”, așa că Speak Floyd au sărbătorit acest fapt printr-un show aniversar, exact ca în original in perioada 30 nov 2019-11 ian 2020.
O muncă extrem de complexă și de ambițioasă, un proiect foarte greu dar și foarte frumos.

Pe parcursul celor aproximativ 2 ore de spectacol vor rula proiecții produse special de către artistul clujean Calin Chiorean care este și cel care a creat visual ID si brandingul Speak Floyd. Toți membrii din proiectul Speak Floyd sunt muzicieni cu experiență și cunoscuți din alte proiecte: Dudu Isabel – vocal, percutie; Sandy Deac – clape, voce, acoustic & electric guitars; Kovacs”Kovi” Laszlo – electric & acoustic guitars; Razvan Rotis – tobe si percutie; Tudor Pop – bass; Edi Raita – clape; Gentiana – lead & backing vocals

Eveniment realizat cu sprijinul: WEMBLEY CROWN

BILETE

Preț bilet: 50 lei. Biletele se vor pune în vânzare în seara evenimentului, la intrare, începând cu ora 19:00.

INFO

RocknRolla

Str. Grigore Ghica Voda 14 (fosta locatie Backdoor).

www.facebook.com/rocknrolla.iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: