Trupa studenteasca ”Ludic” a reprezentat teatrul romanesc in Canada

norvegia-azi

Teatrul Studențesc “LUDIC”  al Casei de Cultură a Studenților din Iași, s-a întors recent de la Festivalul de Teatru organizat in orașul canadian Mont Laurier-Montreal, unde a fost selectat de un juriu internațional pentru a reprezenta teatrul din România, la cea de-a 7 ediție.

Teatrul Studențesc “LUDIC”, un obișnuit al selecțiilor internaționale datorită performanțelor teatrale realizate, a revenit din nou în spațiul cultural canadian. Spectacolul prezentat în cadrul festivalului a fost “Norvegia azi” de Igor Bauerism, interpreți: Alex Teodorescu și Adina Bădăluță,  regia Aurel Luca.

Spectacolul a fost primit  cu mare succes de juriu și de publicul numeros, prezent la spectacol.
Festivalul de Teatru de la Mont-Laurier se desfășoară o dată la doi ani, punând în valoare trupe de teatru din toate colțurile lumii. Anul acesta au fost selectate peste 25 de Companii de teatru din peste 20 de țări:Franța, Spania, Germania, Egipt, Nigeria, Italia, Polonia, China, Maroc, Iran, Venezuiela,România, Canada, S.U.A.

La invitația Comunităților Românești și cu susținerea Ambasadei Române din Canada și a Consulatelor Generale Românești din Montreal și Toronto, studenții de la Teatrul Studențesc “Ludic” au oferit o micro-stagiune teatrală cu mai multe spectacole la Montreal și Toronto cu spectacolele: “NEXT” , “NORVEGIA AZI” și spectacolul extraordinar de recital dramatic “OAMENI AI NIMĂNUI” după texte de Dumitru CRUDU și Nicoleta EȘINENCU, interpreți: Alex Toderașcu și Adina Bădăluță, regia Aurel Luca. Spectacolele au ridicat publicul românesc în picioare, plini de emoție și fericire pentru prezența tearului “LUDIC”, formație așteptată și iubită de Comunitățile Românești din Montreal, Toronto, Hamilton.

Institutul Cultural Roman  a facilitat participarea teatrului “LUDIC”   la festival.

INFO

Teatrul  Studentesc ”  LUDIC”

www.ludic.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: