Trupa Rodion G. A. participa la Festival for Adventurous Music & Arts, Berlin

Pe 24 ianuarie începe cea de-a 15-a editie a festivalului de muzică electronică CTM (Festival for Adventurous Music & Arts), care va cuprinde zece zile de concerte, expozitii, conferinte, workshop-uri, întâlniri de networking si discutii cu publicul într-un cadru informal.Romania va fi reprezentata de trupa de rock experimental Rodion G. A.

Festivalul are loc în sapte locatii de renume din oras, între care clubul BERGHAIN, complexul KUNSTQUARTIER BETHANIEN si teatrul HAU (Hebbel am Ufer), reunind anual 200 de artişti şi personalităţi muzicale de vârf din întreaga lume şi fiind frecventat de un public de peste 20000 de oameni.  Împreună cu festivalul partener Transmediale (29.01.-02.02.) CTM este cel mai mare eveniment dedicat muzicii electronice si experimentale din Berlin.

În cadrul unui program variat, care îmbină concerte, conferinţe, workshopuri si expozitii, festivalul oferă anual o privire de ansamblu asupra celor mai recente sau interesante tendinţe şi direcţii din muzica electronică. Sub titlul  Dis-Continuity,  prezenta editie se axează tematic pe redescoperirea unor pionieri ai muzicii electronice din întreaga lume, ale căror realizări muzicale au în continuare un impact notabil asupra muzicii contemporane.

Noutatea acestei editii este si interesul deosebit fată de scena muzicală emergentă în Europa Centrală si de Est. Printr-o serie de concerte si o amplă expozitie găzduită de Hebbel am Ufer, CTM va prezinta anul acesta realizările grupului creativ de cercetare Sound exchange dedicat investigării culturii muzicale experimentale din Europa Centrală si de Est.

ICR Berlin sustine prezenta românească la editia din acest an, care va fi pentru prima dată deosebit de consistentă,  nu doar prin participarea trupei de rock electronic experimental Rodion G.A, ci si prin participarea la workshop-uri si întâlniri de lucru a celor doi reprezentanti ai festivalului Rokolektiv, Cosmin Tapu si Mihaela Vasile.

Trupa Rodion, alcătuită în prezent din Rodion Ladislau Rosca, Ion Dumitrescu, Andrei Dinescu, Horatiu Serbănescu, Eugen Imecs şi Janin Pasniciuc va sustine în data de 31 ianuarie primul său concert în Germania, în sala Berghain Kantine a celebrului club Berghain si va participa la o dezbatere deschisă în Kunstraum Bethanien.

Populară în anii 80, trupa înfiintată în 1978 de Rodion Ladislau Rosca, Gigu Farcas si Adrian Căpraru a creat muzică revolutionară cu mijloace rudimentare. Desi au sustinut numeroase concerte, cei de la Rodion G.A. nu au avut niciodată un album al lor; doar câteva dintre piese au fost înregistrate pe o compilatie Electrecord cu formatii rock. Printre hiturile lor se numără „Stele si lumini”, „Amintiri”, „Acolo unde e mister”. Părintele new wave-ului românesc, Rodion Ladislau Rosca, trăieste în satul Aschileu Mare, la 30 de kilometri de Cluj. (ClujLife)

INFO

www.icr.ro/berlin/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: